SVIJET

Nikaragvanski biskup Rolando Álvarez navodno je nestao nakon što je držan u izolaciji u ćeliji s maksimalnim osiguranjem

Nikaragvanski biskup Rolando Álvarez navodno je nestao nakon što je držan u izolaciji u ćeliji s maksimalnim osiguranjem.

Nakon što je odbio otići s ostatkom od 222 politička zatvorenika prognanih/puštenih u SAD, nikaragvanski biskup Rolando Álvarez osuđen je na 26 godina zatvora u Nikaragvi. Prema medijskim izvješćima koje citira NPR, “Álvarez se zaustavio na stepenicama koje su vodile do zrakoplova [u SAD] i rekao: ‘Neka ostali budu slobodni. Izdržat ću njihovu kaznu.’”

U govoru kojim je potvrdio oslobađanje-izgnanstvo 222 politička zatvorenika, sam Ortega je rekao da je nikaragvanski biskup odveden u Cárcel La Modelo, zatvor u kojem se nalazi većina političkih zatvorenika koji se protive Orteginom režimu. Prema lokalnim izvješćima iz Nikaragve, poslan je u izolaciju u ćeliju broj 300, također poznatu kao “infiernillo” (španjolski za “mali pakao”), ćeliju s maksimalnim osiguranjem, piše Aleteia.

Izvori povezani s Crkvom rekli su za Despacho 505, nikaragvansku neovisnu novinsku službu, da su “ljudi iz zatvorskog centra rekli da je on tamo odveden, ali da je zatvoren u ćeliji broj 300, potpuno izoliran.” Izvor je također naveo da ga drže u izolaciji kako bi se spriječio kontakt s bilo kojim drugim političkim zatvorenikom. No, prema članku Jaimea Septiéna u španjolskom izdanju Aleteie, lokalni mediji sada tvrde da je zatvorsko osoblje reklo sestri biskupa Álvareza, Vilmi, da on nije tamo.

Septién objašnjava da bi to mogao biti samo još jedan način da se biskup drži u strogoj izolaciji. Međutim, , politički prognanik iz Nikaragve Lesther Alemán izvijestio je što su stražari rekli. “Gospođa Vilma je stigla na glavnu kapiju ‘La Modela’ donoseći vodu za svog brata, ali zatvorsko osoblje to nije prihvatilo, objašnjavajući da on nije bio tamo,” tvitao je Alemán. Alemán je također zamolio međunarodne organizacije poput Međunarodnog Crvenog križa da posjete zatvor kako bi se uvjerili da je biskup Álvarez ne samo tamo, već i dobrog zdravlja.

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er