VJERA I DUHOVNOST

Ako mislite da ste previše zauzeti za molitvu, evo 3 savjeta o tome kada moliti

Život može biti užurban, osobito kada pokušavate uskladiti posao i obiteljske obveze. Međutim, uvijek ima vremena za molitvu.

Suvremeni život može biti užurban, jer se sve kreće “brzinom svjetlosti”, a često ste osuđivani ako ne organizirate svoj život na način da idete ukorak sa zahtjevima. Podizanje obitelji može biti posebno naporno, jer sa djecom trebate pratiti domaću zadaću i voditi ih na razne sportske aktivnosti tijekom tjedna. Tu se uopće ne dotiču suvremeni zahtjevi poslodavaca koji sve više žele stvari završene “jučer“ i nisu sretni kad se neki projekt odgodi, piše Aleteia.

Uz toliku zauzetost, može se činiti da apsolutno nema vremena za molitvu tijekom dana. Međutim, čak i najzaposlenija osoba na svijetu može pronaći vremena za molitvu.

Katekizam Katoličke Crkve daje sličnu izjavu u svom dijelu o molitvi: Uvijek je moguće moliti: vrijeme kršćanina je vrijeme uskrslog Krista koji je uvijek s nama, bez obzira na oluje. Naše je vrijeme u Božjim rukama. KKC 2743 Katekizam zatim nastavlja citirati svetog Ivana Zlatoustog, koji daje vrlo konkretne preporuke o tome kada treba moliti. Moguće je uputiti gorljivu molitvu čak i dok šetate u javnosti ili šetate sami, ili sjedite u svom dućanu, . . . prilikom kupnje ili prodaje, . . . ili čak tijekom kuhanja.

Vezani članci

U osnovi, nitko od nas nije izuzet od molitve. Možda mislimo da smo “prezauzeti” da bismo molili, ali nismo. Jednostavno je nemoguće živjeti 24 sata dnevno u stalnoj aktivnosti. Kad bismo to učinili, umrli bismo od iscrpljenosti. Umjesto toga, ono što trebamo učiniti jest priznati sebi da imamo vremena za molitvu i svjesno se truditi koristiti svoje vrijeme mudro.

Prvi primjer, možda imamo sat vremena putovanja na posao, bilo da je to u automobilu, autobusu ili podzemnoj željeznici. Čak i mali dio tog vremena možemo iskoristiti za molitvu. Drugi primjer je kako svi jedemo u nekom trenutku tijekom dana. Dio tog vremena možemo iskoristiti da se tiho molimo Bogu. Treći primjer je činjenica da svi spavamo i određujemo kada ćemo ići u krevet i kada ćemo se probuditi. Lako bismo mogli odvojiti 15 minuta oko tog vremena da sjednemo i meditiramo o Božjoj ljubavi prema nama. Svi imamo vremena za molitvu, čak i kada kažemo da nemamo.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er