CRKVAPAPA FRANJOSVIJETVIJESTIVJERA I DUHOVNOST

Papa Franjo primio benediktinca Anselma Grüna

Papa Franjo primio je u ponedjeljak, 4. ožujka u privatnu audijenciju oca Anselma Grüna (79), benediktinca i autora bestselera. „Ti si monah koji se ne boji“, rekao mu je Papa, izvijestio je franački benediktinac Grün u utorak, 5. ožujka za domradio.de

Papa Franjo zahvalio je „što svojim knjigama pomažem ljudima“, kazao je redovnik. To je vrlo važno za ljude, a također i za Crkvu. „On me ohrabrio da nastavim sa svojim radom“.

Teolog i poslovni ekonomist živi u opatiji Münsterschwarzach u blizini Würzburga. Od 1979. godine napisao je više od 300 knjiga. U njima se Grün prvenstveno bavi duhovnošću i životom. S ukupnom nakladom od dvoznamenkastih milijuna tijekom 35 godina, jedan je od najčitanijih kršćanskih autora današnjice.

Redovnik je govorio o „vrlo uzbudljivom“ iskustvu audijencije kod Pape. Duguje to jednom paru s jednog od svojih tečajeva. Htjeli su ga obradovati i napisali su pismo Vatikanu. Zatim je primio poziv elektroničkom poštom: „Srdačno ste pozvani u ponedjeljak u osam sati.“ Švicarska garda znala je za to čim su ga ugledali. Dopratili su ga do Apostolske palače. Čekao je s ostalim gostima u velikoj dvorani dok ga nisu pozvali. Papa Franjo dočekao ga je stiskom ruke u svojoj privatnoj knjižnici. Bio je na nogama, ustao je, iako je očito imao problema s ustajanjem. Glas mu nije bio snažan kao inače. „Ali bio je mentalno vrlo prisutan i također vrlo prijateljski raspoložen.“

Vezani članci

Benediktinac je rekao da se osjećao potaknutim od Pape da se „nastavi pitati kakvu poruku ljudi danas trebaju“. Papa Franjo osjeća da redovnik Grün daje ljudima hrabrost. „Moje knjige odišu povjerenjem, a ne strahom“, zaključio je Grün, prenosi KNA. (kta/ika)

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er