VJERA I DUHOVNOST

Sv. Augustin: Ova pobožnost vrijedi više nego hodočašće i godina posta o kruhu i vodi

Moćna je ovo pobožnost koju katolici prakticiraju u korizmi, međutim često su nesvjesni njezine snage. Međutim, upravo iz ove pobožnosti moguće je rasti u ljubavi prema Bogu i ići naprijed prema svetosti, upravo se u razmatranju muke slamaju prepreke koje nam priječe služiti Boga.

Sv. Augustin, govoreći o ovoj pobožnost kaže da jedna suza prolivena sjećajući se Muke Isusove, vrijedi više nego hodočašće u Jeruzalem i godina posta o kruhu i vodi.

Da, jer je s tim ciljem naš Gospodin trpio kako bi mi o tome razmišljali; jer razmišljajući o njegovoj Muci nije moguće ne zapaliti se njegovom božanskom ljubavlju: Ljubav Kristova nas nuka (2 Kor 5,14).

‘Malo njih ljube Isusa, jer je malo onih koji razmatraju patnje koje je za nas pretrpio; a tko ih često razmatra, ne može živjeti da ne ljubi Isusa. Ljubav Kristova nas nuka. Osjećamo da nas njegova ljubav tako privlači da mu se ne možemo oduprijeti i ne ljubiti Boga koji je toliko trpio da bi bio ljubljen,’ – napominje dalje, sveti Augustin, koji je nekoć bio buntovnik i bonvivan kojemu nije bilo previše toga sveto čak je imao i izvanbračnog sina. Lutao je, tražio je ali je i našao, ili još bolje On je našao njega. Isus ga je podigao i uzvisio, postao je biskup, mudar čovjek i naučitelj Crkve.

Vezani članci

Ovo su još neke njegove misli koje će vas dotaknuti:

“Bogu je više stalo da nam podari svoje blagoslove nego nama da ih primamo.”

“Upravo u ovom trenutku mogu, ako želim, postati Božji prijatelj”.

“Ima nešto u poniznosti što čudesno uzvisuje srce.”

“Svladaj sebe i svijet će biti pod tvojim nogama.”

“Visoko su nebesa i nisko je zemlja. Milost silazi kad molitva uzlazi jer Bog čuje taj čovjekov glas.”

“Kad bi nam Bog bio shvatljiv, ne bi bio Bog.”

“Za sebe si nas, Gospodine, stvorio i nemirno je srce naše dok se ne smiri u Tebi.”

“Bilo što da pripovijedaš, čini to tako da onaj komu govoriš slušajući – vjeruje, vjerujući – nada se i nadajući se – ljubi.”

“Prema Bogu ne idemo hodajući, nego ljubeći.”

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er