VJERA I DUHOVNOST

4 kratka savjeta kako raspoznati Božju volju

Razlučivanje Božje volju može biti izazovan proces. Nije lako znati na što nas Bog poziva i često nam nedostaje samopouzdanje koje nam omogućuje da donesemo čvrstu odluku.

Dobra je vijest da su se mnogi koji su prošli prije nas označeni znakom vjere na sličan način borili s Božjom voljom. Potiču nas naprijed i ostavili su bogate riječi mudrosti koje nam mogu pomoći na našem putu. Majka Angelica bila je poznata po svojoj prizemljenoj mudrosti, a razlučivanje Božje volje bilo je jedno od područja za koje je bila stručnjak.

U zbirci svojih misli, “Maloj knjizi životnih lekcija i svakodnevne duhovnosti majke Angelice”, bilježi koliko su je često pitali za savjet o toj temi. Ljudi me često pitaju: “Kako znaš je li nešto Božja volja u tvom životu?” Kažem, “Pitaj me sljedeće godine, i tada ćemo znati je li to bila Božja volja.” Gospodin neće sići i reći, “Sada, dušo, želim da učiniš ovu malu stvar za mene .” On to neće učiniti. Dao ti je mozak. Dao ti je pamćenje, intelekt, volju. Shvaćate li da ako ste kršćanin imate u sebi posvećujuću milost? Duh Sveti je u vama. Moliti. Krenite naprijed u Njegovoj milosti i otkrit ćete Njegovu volju za vas”

Čvrsto je vjerovala da ne biste trebali čekati “potres” da biste donijeli odluku, već uz molitvu razmotriti na što vas Bog poziva i zatim djelovati prema tome, koristeći svoje darove i talente da donesete razboritu odluku. Uz ovu mudrost, Majka Angelica također je navela kratak popis kriterija koje treba koristiti pri razlučivanju Božje volje.

Vezani članci

Krši li neku od zapovijedi?

Je li to protivno propisima Crkve?

Hoće li dati Bogu čast i slavu?

Hoće li koristiti mojoj obitelji i mom duhovnom životu?

Ako je u skladu s ovim kriterijem, onda je to odluka koja je u skladu s Božjim planovima. Uvijek će biti trenutaka kada dođemo do “sive zone”, kada smo preblizu da bismo mogli nazvati i bojimo se da ćemo napraviti pogrešan izbor. Dobra je vijest, prema majci Angelici, da će Bog i dalje biti s nama, čak i ako naše odluke nisu najveće. Rekla je: “Ako nekako usput to propustimo, On će iskupiti tvoje pogreške. Možete se pouzdati u to.” Bog zna što radi. Samo se moramo pouzdati u njega i njegov plan za nas.

aleteia.org

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er