SVIJET

PORAŽAVAJUĆE Planned Parenthood bilježi rekordan broj pobačaja u najnovijem godišnjem izvješću

Posljednje izvješće Planned Parenthooda otkriva da je ova klinika za pobačaje izvela najveći broj pobačaja ikada u godini kada je Roe v. Wade poništen.

Objavljeno u utorak, izvješće za 2022.-2023., pod nazivom “Iznad i dalje”, pokazuje da je Planned Parenthood izveo 392.715 pobačaja između 1. listopada 2021. i 30. rujna 2022. To je povećanje od 18.560 — ili 5% — od prethodnog izvješća, koje je pokazalo 374.155 pobačaja u razdoblju od jedne godine. Prema analizi vjerske odvjetničke tvrtke Liberty Counsel, najnoviji brojevi pobačaja Planned Parenthooda znače da je ta organizacija prekinula 1075 ljudskih života pobačajem svaki dan i 44 svakog sata.

Osnivač Liberty Counsel Mat Staver rekao je da unatoč tome što je Vrhovni sud 2022. poništio slučaj Roe protiv Wadea, “godišnje izvješće Planned Parenthooda još jednom otkriva da je njegova primarna misija ostvarivanje goleme zarade pobačajem nedužnih beba.”

Izvješće o planiranom roditeljstvu odražava broj pobačaja u mjesecima prije i nakon što je Vrhovni sud poništio Roe protiv Wadea u lipnju 2022. Dokument kaže da su lokacije u državama “gdje je pobačaj dozvoljen” zabilježile porast potražnje za 700%. U izvješću se također navodi da je planirano roditeljstvo pomoglo u slanju i koordiniranju putovanja za više od 33 000 pobačaja. Iako pokazuju 10-godišnji visok broj pobačaja, sveukupne usluge koje nudi Planned Parenthood, kao što su onkološki pregledi, prenatalne usluge, kontracepcijske usluge i prevencija spolno prenosivih bolesti, nastavile su padati, prema pro-life institutu Charlotte Lozier.

Analiza izvješća Instituta Lozier pokazala je da su ukupne usluge planiranog roditeljstva pale za 17% od 2010., dok su onkološki pregledi i usluge prevencije osjetno smanjeni za 71%. Prema Institutu Lozier, Planned Parenthood izvršio je 228 pobačaja za svaku preporuku za posvajanje između 2021. i 2022. godine. U međuvremenu, prihod Planned Parenthooda za 2023. iznosio je gotovo 2,1 milijardu dolara, što je povećanje u odnosu na približno 1,9 milijardi dolara prijavljenih prethodne godine. Čak 699,3 milijuna dolara od tog prihoda došlo je od državnih potpora financiranih poreznim dolarima, ugovora i povrata Medicaida, navodi se u izvješću.

Pro-life zagovornici odgovorili su na izvješće kritizirajući Planirano roditeljstvo zbog naglaska na pobačaj, a ne na zdravstvenoj skrbi. “Planirano roditeljstvo ubilo je u prosjeku: 1076 beba svaki dan 45 beba svakih sat vremena 1 beba svakih 80 sekundi”, rekla je Lila Rose, osnivačica Live Action-a, na X-u. “Moramo povući sredstva i zatvoriti Planirano roditeljstvo SADA”, rekla je.

Michael New, viši znanstveni suradnik na Institutu Charlotte Lozier, napisao je za National Review da su brojke “u skladu s dugoročnim trendom Planned Parenthooda da se izvodi više pobačaja i pruža manje zdravstvenih usluga”. “Ovo je korisna informacija jer zagovornici života nastavljaju s našim naporima da uskrate financiranje planiranog roditeljstva i na državnoj i na saveznoj razini”, rekao je New. “Ovo izvješće je neugodno nazvano ‘Iznad i izvan’. Bolesna je ironija da oni idu ‘iznad i izvan’ ne da bi se brinuli za žene, već da bi proširili pobačaj”, rekao je predsjednik Human Coalitiona Jeff Bradford u izjavi za CNA. Rezultat je, nastavio je Bradford, “više ranjenih žena” i “više mrtve djece”.

“U Human Coalitionu dobro znamo da su ranjive žene žrtve industrije pobačaja jer cijelo vrijeme vidimo hodajuće ranjene”, rekao je Bradford u izjavi. “One napuštaju klinike za pobačaj i vraćaju se samim okolnostima koje su ih uopće primorale da pobačaju – siromaštvu, nezaposlenosti, pritisku obitelji ili obiteljskom zlostavljanju. Pobačaj ne rješava nijedan od ovih problema”, rekao je.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er