SVIJET

Nakon prosvjeda katolika, povučena bogohulna reklama za čips

Talijanska katolička promatračka grupa kaže kako je naređeno da se iz etera povuče bogohulni oglas koji prikazuje svećenika kako posvećuje čips umjesto hostija.

Talijanska udruga radijskih i televizijskih korisnika (Associazione Italiana Ascoltatori Radio e Televisione, AIART) pozvala je u ponedjeljak, 8. travnja, na hitnu obustavu reklame talijanske tvrtke Amica Chips, za koju grupa kaže da „vrijeđa vjersku osjetljivost milijuna praktičnih katolika“. AIART na svojoj web stranici navodi da je njihova misija „nadahnuta katoličkim načelima“.

U reklami redovnica prije mise umjesto euharistijskih hostija puni ciborij čipsom od krumpira, nakon čega svećenik za vrijeme svete pričesti časnoj sestri daje jedan čips, piše nedjelja.ba.

Dok su pričesnice vidno iznenađene otkrivši čips umjesto hostije, redovnica koja je to stavila u ciborij, nezabrinuto ih promatra jedući iz vrećice.

Reklama je pokazala „nedostatak poštovanja i kreativnosti“, istaknuli su iz AIART-a, tvrdeći da je to „pokazatelj nepoštovanja prema korisnicima, njihovu kulturalnom i moralnom identitetu i njihovu dostojanstvu kao osoba“.

AIART je u utorak na svojoj web stranici objavio da je Institut za samodisciplinu oglašavanja, talijansko privatno tijelo za standarde oglašavanja, „podržao našu žalbu za trenutnom obustavom reklame“.

Kontrolni odbor Instituta „naložio je uključenim stranama da odustanu od emitiranja takve kampanje“, izvijestio je AIART, pri čemu se odbor pozvao na propise da reklame „ne smiju vrijeđati moralna, građanska i vjerska uvjerenja“.

Giovanni Baggio, predsjednik AIART-a, rekao je u objavi od utorka kako grupa „poziva kreativce da više poštuju kulturne i vjerske identitete i da rade na reklamama koje su inkluzivne i koje privlače sve korisnike na način da pazite kako ne bi stvarali nelagodu i prijekor“.

„Radimo zajedno za civilizaciju koja treba rasti u poštivanju kulturalnih i vjerskih identiteta“, rekao je Baggio.

Amica Chips nije odmah odgovorila na zahtjev CNA za komentar u srijedu ujutro.

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er