SVIJET

Američka pjevačica na koncertu dijeli besplatne kontracepcijske tablete i brošuru sa informacijama o pobačaju

Olivia Rodrigo američka je pjevačica, tekstopisac i glumica koja je stekla popularnost svojim pjesmama s temama ljubavi, tjeskobe i slomljenog srca u tinejdžerskoj dobi.

Trenutno je na svojoj svjetskoj turneji “Guts”. Ova 21-godišnja pop zvijezda dugo je bila zagovornica pobačaja, često govoreći u korist demonske prakse tijekom svojih nastupa i na svojim računima na društvenim mrežama. Međutim, nedavno je u svom zagovaranju otišla korak dalje, a to je posebno zabrinjavajuće. Tijekom svog nastupa u Saint Louisu, (Misuri SAD), imala je “zanimljiv dar” za sudionike: pilule za hitnu kontracepciju, kondome i informacije o pobačaju, uključujući i kako doći do pobačaja.

Od poništavanja Roe protiv Wadea, Missouri je zabranio pobačaj na zahtjev. Matreijal uključen u vrećicu vjerojatno je sadržavao informacije o tome kako izvršiti pobačaj izvan države. Ne biste ovo očekivali na jednom koncertu, pogotovo kada su njeni fanovi uglavnom maloljetne djevojke. Prema Varietyju, “Posjetitelji koncerta na njezinom nastupu 12. ožujka u St. Louisu, mogli su zgrabiti paket koji uključuje dvije kutije Julie – hitne kontracepcije koja pomaže spriječiti trudnoću ako se uzme unutar 72 sata od nezaštićenog spolnog odnosa – kao i kartice s QR-om šifre koje povezuju s resursima za pristup pobačaju i Fondom za pobačaje Missourija.

Obožavatelji su također izvijestili o dijeljenju besplatnih kondoma i naljepnica.” Osim pružanja pro-choice propagande na svom koncertu, Rodrigo je ranije ovog mjeseca najavila da će dijelom prodaje ulaznica za svjetsku turneju “Guts” izravno podržati pobačaj. Objasnila je da će dio svih prodanih ulaznica sa sjevernoameričke turneje ići Nacionalnoj mreži fondova za pobačaj (NNAF). U sklopu svoje svjetske turneje, Rodrigo je također pokrenula inicijativu pod nazivom “Fond 4 Good”, organizaciju koja pruža novčanu pomoć ženama koje se odluče na pobačaj.

Odgovor za život Korisnici na društvenim mrežama burno su reagirali na vijest da je pop zvijezda ovo pružila posjetiteljima koncerta, među kojima su mnoge mlade žene. Dok su se mnogi odgovori vrtjeli oko pitanja jesu li pilule za hitnu kontracepciju zapravo abortivna sredstva, mnogi od njih prozivali su zlu prirodu situacije općenito. Jedan je korisnik rekao: “Ovo je odvratna zlouporaba njezina utjecaja. Iako plan B ne uzrokuje pobačaj, nije u redu davati ga djeci na koncertima.” Druga korisnica, također holistička doula, napravila je važnu napomenu, rekavši: “Ovo ne možete kupiti čak ni u Walgreensu bez da tražite nekoga da vam otključa kutiju, ali evo ove slavne osobe – koja je nepoznanica svima na koncertu i ima nula medicinsku obuku – dijelio ih kao bombone.”

Svoje zgražanje i razočaranje izrazili su i neki korisnici društvenih mreža: “Ne mogu zamisliti biti toliko uzbuđen zbog prekida trudnoće da biste se toliko potrudili”, rekao je jedan korisnik. “Pobačaj nije ništa čime bi se trebali ponositi ili rado reklamirati.” “Ne razumijem zašto je toliko uzbuđena što pomaže svojim obožavateljima da ubiju svoje bebe”, istaknuo je drugi korisnik. Jedan korisnik prozvao je pjevačicu, rekavši: “Pravi heroj bi dijelio sredstva za skrb o trudnoći, financijsku, fizičku i psihološku. Nije od pomoći dodatno olakšati donošenje strašne i traumatične odluke koja rezultira oduzimanjem nečijeg života. Dakle, tako beskorisno za žene i djecu.”

Pro-Life poziv na akciju

Iako nas postupci ove pjevačice možda neće iznenaditi, ipak bi nas trebali potaknuti na djelovanje. Kao pro-life katolici, pozvani smo braniti život. Tijekom svoje poruke za Svjetski dan mladih izrečene u Denveru, Colo., papa sveti Ivan Pavao II. podsjetio je mlade upravo na ovaj poziv. To može biti snažna poruka za ova vremena: “U ovoj fazi povijesti, oslobađajuća poruka Evanđelja života stavljena je u vaše ruke. A misija njenog naviještanja do kraja svijeta sada prelazi na vašu generaciju. Poput velikog apostola Pavla, i vi morate osjetite punu hitnost zadatka: “Jer što navješćujem evanđelje, nije mi na hvalu, ta dužnost mi je. Doista, jao meni ako evanđelja ne navješćujem. (1 Kor 9,16). Jao vama ako ne uspijete obraniti život.”

www.medjugorje-news.com

Izvor
church pop
Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er