CRKVASVIJET

Francuski biskupi pozivaju na post i molitvu nakon što je Francuska uvrstila pobačaj u ustav

Francuska biskupska konferencija u ponedjeljak je pozvala na post i molitvu dok je francuska vlada krenula u uvrštavanje prava na pobačaj u ustav zemlje. Francuska nacionalna skupština u siječnju je izglasala uvođenje “prava na pobačaj” u francuski Ustav, čime je službeno postala “liberté garantie” – “zajamčena sloboda” – za pobačaj nerođenog djeteta.

Francuski Senat je prošlog tjedna odobrio amandman velikom većinom glasova. U međuvremenu, potpuni parlamentarni izbori u ponedjeljak lako su prešli potrebni ustavni prag i učinili tu mjeru službenom. Pobačaj je zakonski legalan u Francuskoj od 1975. „Kao katolici, moramo nastaviti služiti životu od začeća do smrti, biti umjetnici poštovanja prema svakom ljudskom biću, koje je uvijek dar koji se daje svima drugima, i podržavati one koji odluče zadržati svoje dijete čak i u teškim okolnostima, “, stoji u priopćenju Francuske biskupske konferencije (CEF) u ponedjeljak, piše CNA.

Prelati su naglasili važnost “podupiranja onih koji odluče zadržati svoje dijete čak i u teškim situacijama” i “okruživanja onih koji su pribjegli pobačaju našim poštovanjem i suosjećanjem”. “Pomolimo se da naši sugrađani ponovno otkriju smisao za život, za njegovo davanje, za primanje, za njegovo praćenje, za rađanje i odgajanje djece”, zaključili su biskupi. Biskupi su rekli da bi Francuska “bila počašćena da umjesto toga uključi promicanje prava žena i djece” u svoj ustav. “Od svih europskih zemalja, pa i zapadnoeuropskih, Francuska je jedina u kojoj se broj pobačaja nije smanjio, nego je čak porastao u posljednje dvije godine”, stoji u priopćenju. Biskupi “rado prenose poziv nekoliko katoličkih pokreta na post i molitvu” kao odgovor na tu mjeru, napisali su.

Nakon što je francuski Senat prošli tjedan usvojio tu mjeru, biskupi su u izjavi rekli da abortus “ostaje uvreda životu u njegovim počecima” i da se “ne može promatrati samo iz perspektive prava žena”. “Biskupska konferencija budno će paziti na slobodu izbora roditelja koji se i u teškim situacijama odluče zadržati svoje dijete te na slobodu savjesti liječnika i cjelokupnog zdravstvenog osoblja, čiju hrabrost i predanost pohvaljuje.” rekli su tada biskupi.

Vezani članci

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er