CRKVASVIJET

Australski biskup koji je preživio napad nožem: Opraštam onome tko je ovo učinio

Asirski biskup koji je ranije ovog tjedna napadnut u australskoj crkvi rekao je da je dobro i rekao svom napadaču: “Ti si moj sin i uvijek ćeš biti u mojim molitvama.”

U onome što australska policija naziva terorističkim napadom, mladić je ušao u crkvu Krista Dobrog Pastira u ponedjeljak navečer, 15. travnja, i izbo biskupa Mar Mari Emmanuela. Biskup je vođa Asirske crkve, ogranka istočnog kršćanstva. Policija Novog Južnog Walesa privela je osumnjičenog – 16-godišnjeg dječaka čiji identitet nije objavljen zbog zakona koji štite maloljetne prijestupnike. Napad na Emmanuela nenamjerno je prenošen uživo na njegovom YouTube kanalu, a uslijedio je nakon masovnog napada nožem u australskom trgovačkom centru u području Bondija u subotu.

Otac Isaac Royel i drugi članovi crkve također su ozlijeđeni tijekom napada u pokušaju da zaštite biskupa. U video priopćenju Crkve Krista Dobrog Pastira, otac Daniel Kochou potvrdio je da je Emmanuel pretrpio “ozljede koje nisu opasne po život” i da je stabilno. Emmanuel je u župnoj objavi, objavljenoj na YouTubeu, rekao da “trebamo uvijek biti zahvalni našem Gospodinu i Spasitelju Isusu Kristu iz Nazareta za sve kušnje i nevolje kroz koje prolazimo.” “Mi nosimo križ”, rekao je. “Nemojmo to uopće zaboraviti.”

Govoreći iz svog bolničkog kreveta, Emmanuel je potvrdio da se vrlo brzo oporavlja i rekao da nema razloga za zabrinutost. “Za ovog mladića, kažem, ti si moj sin i uvijek ćeš biti u mojim molitvama”, rekao je obraćajući se svom napadaču. Neka ti Gospodin Isus oprosti, neka te Gospodin Isus blagoslovi i pokaže ti put, dragi moj sine. “Opraštam onome tko je učinio ovo i kažem mu da si moj sin, volim te i uvijek ću se moliti za tebe”, nastavio je. “I tko te je poslao da to učiniš, opraštam i njima.” Emmanuel je naglasio da nema “ništa u srcu osim ljubavi prema svima”, napominjući da je Isus naučavao da kršćani trebaju voljeti svoje bližnje kao same sebe, piše CNA.

Vezani članci

Ubrzo nakon napada nožem, prosvjednici su počeli nerede ispred crkve Krista Dobrog Pastira, što je dovelo do materijalne štete i blokade hitnih službi.

“Nesretni događaji koji su se dogodili ispred crkve prouzročili su nepotrebne odgode i prijetnje žrtvama, bolničarima i policiji”, rekao je Kochou, ističući da crkva ne odobrava aktivnosti koje su dovele do materijalne štete, ozljeda i kašnjenja u pomoć zbog pobune. “Potreban sam da se ponašaš kao Krist”, rekao je Emmanuel. “Gospodin Isus nas nikada nije učio da se borimo. Gospodin Isus nas nikada nije učio da uzvratimo. Gospodin Isus nam nikada nije rekao ‘oko za oko i zub za zub’. Gospodin Isus je rekao: ‘Nikada ne vraćajte zlo zlom, nego vraćajte zlo dobrim.’”

“Ljubljeni moji, želim da uvijek budete mirni”, nastavio je. “Moramo uvijek biti i građani koji poštuju zakon. Moramo surađivati s policijom… bilo na državnoj ili federalnoj razini.” “I još jednom, našim voljenim vjernicima, trebamo odražavati Krista u svom životu”, rekao je Emmanuel. “Gospodin Isus nikada nije rekao da izađete i potučete se na ulici… nego da se molite.”

“Molimo se za našu voljenu zemlju Australiju i naš prekrasni grad Sydney”, zaključio je. “Nikad ne bismo trebali zaboraviti da smo vrlo blagoslovljeni što smo Australci. Ali prije svega mi smo kršćani i trebamo se tako ponašati.”

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er