SVIJET

Čudo na Havajima: Katolička crkva Gospe od pobjede preživjela razorni požar na Mauiju

Katastrofalni požari na Mauiju poštedjeli katoličku crkvu u Lahaini, pružajući simbol nade usred katastrofalnog razaranja. Čini se da je katolička crkva Maria Lanakila, nazvana po Gospi od pobjede, izbjegla uništenje.

Najmanje 93 smrtna slučaja prijavljena su od nedjelje, 13. kolovoza, što ovu katastrofu čini najsmrtonosnijim šumskim požarom u SAD-u od 1918. godine. Vlasti očekuju da će broj žrtava rasti. Višestruki brzi požari, raspireni jakim vjetrovima i potaknuti suhom vegetacijom, zahvatili su havajski otok. Zapadni grad Lahaina, s manje od 13.000 stanovnika, posebno je razoren. Čini se da je katolička crkva Maria Lanakila, nazvana po Gospi od pobjede, izbjegla uništenje.

Monsinjor Terrence Watanabe, vikar forane Mauija i Lanaija, rekao je za Honolulu Star-Advertiser da se čini da je zgrada crkve preživjela nakon požara. Susjedni župni dvor također se čini netaknutim. “Za nas je to poput čuda”, rekao je u četvrtak. “Kad smo vidjeli vijesti i vidjeli kako se crkveni zvonik uzdiže iznad grada, bio je to čudesan prizor.”

U isto vrijeme, čini se da je drveni krov crkve pretrpio određena oštećenja. Teško je utvrditi koliko je zgrada oštećena. Moguće je da bi nevidljiva strukturalna oštećenja mogla biti velika. “Nećemo znati dok ne uđemo tamo i ne napravimo procjenu”, rekao je Watanabe, koji je također pastor Katoličke crkve svetog Antuna Padovanskog u Wailukuu.

Vezani članci

CNA

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er