MOLITVEVJERA I DUHOVNOST

Krunica i molitva sv. Pelegrinu

Sveti Pelegrin je u dobi od 60 godina obolio je od proširenja vena, što je preraslo u gangrenu desne noge. Bolest je toliko uznapredovala da je liječnik Paolo Salazio, koji ga je obišao u samostanu, odlučio, uz potporu svih redovnika, da sv. Pelegrinu čim prije amputira nogu.

Palegrin se, međutim, noć prije zahvata odvukao na molitvu pred križ kapitulske dvorane. I dok je tako umoran zaspao, sanjao je da je Isus sišao s Križa, pružio svoju ruku i nježno dotaknuo njegovu bolesnu nogu. Dan kasnije došao je liječnik kako bi amputirao nogu, ali više nije bilo ni traga gangreni, ni bilo kakvom ožiljku. Vijest o čudu proširila se po čitavom gradu, što je još više povećalo poštovanje prema Pelegrinu.

Umro je 1341. od vrućice. Njegovo tijelo neraspadnuto počiva u crkvi Slugu Marijinih u Forliju. Veliki je zaštitnik oboljelih od raka i kožnih  bolesti.

Krunica svetom Pelegrinu

Moli se na Gospinu krunicu.

Vezani članci

Na križ se moli: VJEROVANJE.

Na svako veliko zrno moli se:

O, ISUSE, OZDRAVITELJU I BRATE U BOLI, PO ZAGOVORU SVETOGA PELEGRINA, SMILUJ SE MENI.

Na svako malo zrno moli se:

GOSPODINE I BOŽE MOJ, LIJEČNIČE DUŠE I TIJELA, DODIRNI ME, OZDRAVI I OSLOBODI OD OVE TEŠKE BOLESTI. ISUSE, ISUSE, ISUSE.

Na kraju krunice možeš izmoliti:

Sveti Pelegrine, o, kako si morao biti drag Isusu zbog svoje vjere i ljubavi kada te je ozdravio od teške i neizlječive bolesti raka na nozi. Ja, nevrijedan stvor, dolazim pred tebe s velikim pouzdanjem u tvoj zagovor. Djelitelju Božjih milosti, kome se utječem u ovoj velikoj bijedi i nevolji, priteci mi u pomoć jer znam da se dobivaju velike milosti po tvojemu zagovoru. Polažem sve svoje nade u tebe, da mi isprosiš milost od Boga… (reci svoju potrebu).

Sveti Pelegrine, moj prijatelju i brate, ova će milost ojačati moju vjeru, koristiti mojoj duši i povećati veliku ljubav prema Bogu. Mili moj sveče i zaštitniče, reci samo jednu riječ i dobri će Isus udijeliti potrebnu milost. Amen.

Pet puta Očenaš… Zdravo, Marijo… Slava Ocu… (za svu bolesnu braću i sestre)

Molitva sv. Pelegrinu

O veliki sv. Pelegrine, tebe su nazivali „Veliki“, „Moćni“, „Čudotvorac“ zbog tvojih brojnih čudesa koja si dobio od Boga za one koji su se tebi utjecali. Puno godina ti si nosio u svom tijelu bolest koja je razorila tvoje mišiće i koja je postala mjesto izvora svih milosti kada ljudska snaga više nije mogla izdržati. Bio si nagrađen viđenjem Isusa koji je sišao s Križa da ozdravi tvoju bolest. Zatraži od Boga i naše drage Majke da izliječe bolest koju ti predajem. (Ovdje zastani i u tišini srca izgovori naziv bolesti za koju moliš). Potpomognut tvojim snažnim zagovorom mogu sada i u vječnosti pjevati Bogu pjesmu zahvale za Njegovu veliku dobrotu i milost. Amen.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er