CRKVAPAPA FRANJO

Susret biskupa BK BiH s papom Franjom

Biskupi Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine imali su 6. svibnja susret s Papom u Vatikanu u sklopu njihovog službenog pohoda Svetom Ocu i tijelima Rimske kurije.

Kako je rekao za Vatikanske medije nakon audijencije predsjednik Konferencije vrhbosanski nadbiskup Tomo Vukšić, s Papom su bili gotovo sat i pol, javlja Vatican News.

„Svetog Oca su zanimale sve teme koje je moguće u tih sat i pol vremena na vrlo skraćen način predstaviti, počevši od radosti naše Crkve i našega naviještanja, pastoralnoga djelovanja do društvenih pitanja i društvenih okolnosti, unutarcrkvenih pitanja kao što je organiziranje svakodnevnoga dušobrižništva u našim župama, organiziranje obrazovanja budućih svećenika, organiziranje rada naših nastavnika vjeronauka u školama, katehista uopće, tako da smo izišli s toga susreta vrlo zadovoljni, imali smo dojam da je on također vrlo zadovoljan“, poručio je nadbiskup.

Audijencija je prošla „u prijateljskom raspoloženju“ te u opuštenoj atmosferi, iako je bio ozbiljan razgovor, napomenuo je mons. Vukšić.

Svoj pohod „ad limina Apostolorum“ bosanskohercegovački biskupi započeli su 3. svibnja, a u Rimu borave do 8. svibnja. Sveukupno je 16 adresa koje će biskupi posjetiti do kraja svoga pohoda.

Ovih dana biskupi slave mise u rimskim bazilikama, a sinoć je vrhbosanski nadbiskup Vukšić predvodio misno slavlje u hrvatskoj crkvi sv. Jeronima. 

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er