CRKVASVIJET

Ubijen četrdesetpetogodišnji svećenik

Otac Paul Tatu, četrdesetpetogodišnji svećenik, podrijetlom iz Lesota, navodno je ubijen nakon što je bio prisiljen ući u automobil, možda zato što je svjedočio ubojstvu jedne žene. Predsjednik Južnoafričke biskupske konferencije monsinjor Sipuka: potresan primjer pogoršanja sigurnosti i morala u zemlji

Svećenik iz zajednice stigmatinaca, otac Paul Tatu, ubijen je prošle subote u Pretoriji, u Južnoj Africi. Vijest je 29. travnja objavila Kongregacija Svetih rana našega Gospodina Isusa Krista, obično zvanih oci stigmatinci. Otac Gianni Piccolboni, 76-godišnji misionar stigmatinac, koji u toj zemlji živi više od 30 godina i provincijski je poglavar, izvijestio je Agenciju Fides da dinamika činjenica još nije dobro poznata i da je otac Paul slučajno bio svjedok jednog femicida. Redovnik je objasnio također da je ubojica navodno prisilio njegovog subrata da uđe u automobil, gdje su mu pucali u potiljak kako bi izbjegli njegovo svjedočanstvo. Molimo za njega i za misionare stigmatince pogođene tako velikom boli – dodao je o. Gianni.

Otac Paul imao je 45 godina i podrijetlom je bio iz Lesota. Sućut zbog tragične smrti izrazila je Konferencija južnoafričkih biskupa u kojoj je svećenik nekoliko godina predano radio kao voditelj medija i komunikacija – stoji u priopćenju koje je potpisao predsjednik, monsinjor Sithembele Sipuka, biskup Umtata. Biskup je istaknuo da ubojstvo oca Tatua nije izolirani incident, već uznemirujući primjer pogoršanja sigurnosti i morala u Južnoj Africi, piše Vatican News.

Prisutnost otaca stigmatinaca u Južnoj Africi započinje 9. studenog 1960., kada su stigli prvi redovnici, otac Lino Inama, otac Dario Weger, otac Primo Carnovali i brat Giuseppe Modena. Nakon iskustva kao pomoćna provincija, koje je trajalo dvadesetak godina, podignuta je provincija 25. rujna 2014. godine. Nazvana je “Presveti Otkupitelj”, kao naslov crkve u Mmakau gdje su braća 1960. započela svoj apostolski rad. Sada Provincija ima zajednice u više zemalja južne Afrike: u Južnoafričkoj Republici, Lesotu, Bocvani, Malaviju i Tanzaniji.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er