VJERA I DUHOVNOST

8 stvari o izvanrednom svetom Dominiku Savio – umro je u 14. godini na rukama svetoga Ivana Bosca

Sveti Dominik Savio bio je poznat po iznimnoj pobožnosti, odanosti Bogu, mladenačkom duhu i iskrenoj ljubavi prema bližnjima.

Unatoč svom kratkom životu, duboko je utjecao na druge, uključujući svoju obitelj, vršnjake i duhovnog mentora, svetog Ivana Bosca. Sveti Dominik Savio poznat je po tome što je nadahnuo mnoge da krenu njegovim stopama! Njegov je život svijetli primjer onoga što znači živjeti životom vjere, vrline i suosjećanja.

Evo osam stvari koje je lijepo znati o životu i ostavštini svetog Dominika Savia:

1) Sveti Dominik Savio rođen je 2. travnja 1842. u Rivi u Italiji. Odrastao je u siromašnoj i pobožnoj katoličkoj obitelji.

Vezani članci

2) Pohađao je Govorničku školu u Torinu, Italija, koju je utemeljio sveti Ivan Bosco.

3) Četiri odluke mladog svetog Dominika Savia: Ići ću na ispovijed i pričest onoliko često koliko moj ispovjednik dopusti, nedjelje i blagdane ću posvećivati na poseban način, Isus i Marija bit će moji prijatelji, a smrt, ali ne i grijeh.

4) Bio je duboko predan Euharistiji i provodio je mnogo sati u molitvi pred Presvetim. Poticao je svoje prijatelje da se često pričešćuju.

5) Često se smatra uzorom mladima.

6) Sveti Dominik je duboko volio Blaženu Djevicu Mariju i poticao je svoje prijatelje na redovitu molitvu krunice.

7) Sveti Ivan Bosco je u mladosti prepoznao svoju svetost i duhovnu zrelost. Zatim je napisao životopis svetog Dominika Savia.

8) Bolovao je od tuberkuloze i umro u 14. godini. Primio je posljednje sakramente i mirno preminuo na rukama svetoga Ivana Bosca.

Molitva svetom Dominiku Saviu

O sveti Dominiče Savio, uzore čistoće, pobožnosti, pokore, i apostolski žaru za mladež; daj da tvojim zagovorom, možemo služiti Bogu u našim uobičajenim dužnostima s žarkom odanošću, i postići milost svete radosti na zemlji, da jednoga dana zauvijek ljubimo Boga na Nebu. Amen.

www.medjugorje-news.com

Izvor
church pop

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er