PAPA FRANJO

Papa Franjo molio za migrante žrtve brodoloma

Papa Franjo prisjetio se 41 žrtve brodoloma kod talijanskog otoka Lampedusa gdje je prošlog tjedna potonuo brod s migrantima. Pozvao je sve političke i diplomatske aktere na solidarnost u spašavanju i pomoći migrantima te sprječavanju takvih tragedija

Nakon što je predvodio molitvu Anđeoskoga pozdravljenja, papa Franjo podsjetio je na tragični brodolom krajem prošlog tjedna kada je život izgubila četrdeset i jedna osoba, piše Vatican News.

Spomenuo sam ih se u svojim molitvama, rekao je Papa te nastavio: „S boli i sramom moramo reći da je od početka godine već gotovo dvije tisuće muškaraca, žena i djece izgubilo život u tom moru pokušavajući doći do Europe“.

    „To je otvorena rana naše ljudskosti. Podupirem političke i diplomatske napore kojima se nastoji zacijeliti u duhu solidarnosti i bratstva, kao i predano zalaganje svih onih koji rade na sprječavanju brodoloma i spašavanju migranata“.

Vezani članci

Međunarodna organizacija za migracije Ujedinjenih naroda (IOM) opisuje Središnji Mediteran kao jednu od najaktivnijih i najopasnijih migracijskih ruta na globalnoj razini s više od 75 posto žrtava u Sredozemlju u posljednjih deset godina. IOM, zajedno s organizacijama UNHCR-om i UNICEF-om upućuju pozive na koordinirane mehanizme potrage i spašavanja te apelira da države povećaju resurse i kapacitete kako bi ispunile svoje odgovornosti i dužnosti.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er