SVIJET

Biskup Barron pozvao na bojkot tim LA Dodgersa zbog njihova odnosa s antikatoličkom ‘drag queen’ skupinom

Američki bejzbolski tim najavio je da će odati počast “Sisters of Perpetual Indulgence“, skupini ”queer i trans časnih sestara”. Biskup Robert Barron, najpoznatiji katolički biskup u SAD-u, potaknuo je bojkot bejzbolskog tima Los Angeles Dodgers zbog njihova odnosa s antikatoličkom ”drag queen” skupinom.

Biskup je rekao da katolici nemaju drugog izlaza da pokažu svoje neodobravanje “jer Dodgersi očito ne reagiraju na pristojan poziv razumu”.

”Los Angeles Dodgers jasno su dali do znanja katolicima i svim ljudima dobre volje da misle da je ismijavanje svetih uvjerenja katoličke vjere nešto što podržavaju i što će nagraditi počastima i pohvalama”, rekao je Barron ekskluzivno za Fox News Digital, dodavši kako nije dovoljno da katolički laici dožive katarzu jer je biskup progovorio o ovome, već oni sami moraju poduzeti korake kako bi organizaciji Dodgers dali do znanja da njihova pozicija nije samo razočaravajuća, već i neprihvatljiva.

Barron, koji je prethodno služio kao pomoćni biskup u Los Angelesu, objavio je video na svojim društvenim mrežama žaleći se na odluku Dodgersa da ponovno pozovu “Sisters of Perpetual Indulgence“ na njihov nadolazeći događaj “Noć ponosa”.

”Bio sam pomoćni biskup šest godina u Los Angelesu. Bio sam prvi bacač na utakmici Dodgersa prije nekoliko godina, ali sada ohrabrujem svoje prijatelje ondje: bojkotirajte Dodgerse”, rekao je Barron.

Biskup je ukazao i na prijašnje nastupe grupe, uključujući jedan slučaj u kojem su skinuli Isusa Krista s križa i počeli plesati, kao razlog da se “Sestre vječnog oprosta” smatra “antikatoličkom grupom mržnje”.

”Za katolike je teško zamisliti nešto uvredljivije od toga”, rekao je Barron.

Los Angeles Dodgers najavili su ranije ovog mjeseca da će odati počast “Sisters of Perpetual Indulgence“, skupini ”queer i trans časnih sestara”, tijekom događaja 16. lipnja, ali ubrzo su naišli na žestoke reakcije vjerskih skupina, pa su prošli tjedan najavili da to ipak ne će učiniti.

No, ta je odluka povučena dan nakon što je LA Pride objavio da više ne će sudjelovati u “Pride Nightu“ u znak solidarnosti s grupom ”drag queen”.

”Nakon mnogo povratnih informacija iz naših različitih zajednica, iskrenih razgovora unutar organizacije Los Angeles Dodgers i velikodušnih razgovora sa “Sisters of Perpetual Indulgence“, Los Angeles Dodgers bi se željeli najiskrenije ispričati ‘Sisters of Perpetual Indulgence’, članicama LGBTQ+ zajednice te njihovim prijateljima i obitelji”, priopćila je organizacija.

”Zamolili smo ‘Sisters of Perpetual Indulgence’ da zauzmu svoje mjesto na terenu na našoj 10. godišnjoj LGBTQ+ večeri ponosa 16. lipnja. Zadovoljstvo nam je podijeliti s vama da su pristale primiti zahvalnost naših zajednica za važan posao koji obavljaju desetljećima”, objavili su Dodgersi.

Barron se pita bi li bilo sličnih pohvala za ”Sisters of Perpetual Indulgence” da je grupa odjevena u židovske ili islamske svećenike.

”Znate, ta pitanja daju odgovore sama sebi. Napadati katolike na ovaj najsramotniji način je u redu, ne samo u redu, to treba poštovati”, ironično je zaključio biskup Barron.  

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er