SVIJET

Otac ubijenog dječaka u emotivnoj izjavi oprostio njegovom ubojici

Snažne riječi Brune Bride Amarala ovih dana odjekuju na društvenim mrežama i ne čude s obzirom na njihovu moć. Bruno je otac Bernarda, 5-godišnjeg dječaka koji je bio jedan od četvero djece u dobi od 4 do 7 godina koje je divljački ubio (zajedno s još petero ozlijeđenih) uljez sa sjekirom u rukama u vrtiću “Kutak dobrog pastira” 5. travnja u Blumenau, gradu u južnoj brazilskoj državi Santa Catarina.

Bruno, koji je u brazilskoj mornarici, obratio se novinaru mirnim glasom, punim boli:

Ima ljudi koji ne prihvaćaju ovu situaciju. To je normalno. Neki žele sve najgore onome tko je napao naše sinove i kćeri, djecu. Ja ih ne osuđujem. Ali ja, po svojim osjećajima, kao osoba, sebi kao kršćaninu (to) ne mogu dopustiti. Slijedeći vrijednosti kojima me Krist naučio, opraštam život toj osobi. Ne poznajem ga, nikad ga nisam vidio, ne znam tko je on. Ali ja, kao kršćanin, molim Boga da utješi moje srce da se nosi s ovom situacijom. I svaki dan ću odavati počast u spomen na svog sina. I neka Bog utješi srca svih obitelji.

Mogao bih ovdje svašta reći, ali to nikome neće ublažiti bol. Ali ja ću se sa svojim vrijednostima, kao kršćanin, kao vojnik, boriti protiv svake prepreke, svom svojom snagom, da nastavim putem Gospodnjim. I zahvaljujem Bogu za sve trenutke koje sam proživio sa svojim sinom. Stoga ću od danas u svom srcu poštovati uspomenu na njega. I neka Bog utješi srce svakog čovjeka koji je ovdje u ovoj situaciji, svakoga, jer samo oni koji ovu dramu proživljavaju na svojoj koži znaju kako je to. Pa neka nam Bog da milosti da idemo dalje.

Osumnjičeni 25-godišnjak predao se policiji i nalazi se u pritvoru. Njegovi motivi su nepoznati; BBC javlja da nema poznate veze sa školom ili djecom, koja su očito napadnuta nasumice. Prema brazilskoj novinskoj kući Estadão, osumnjičenik je već imao četiri sukoba s policijom.

otac ubijenog dječaka

www.medjugorje-news.com

Izvor
aleteia
Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er