OBITELJ

Počivala u miru – Mlada majka odlučila je odgoditi liječenje raka kako bi njezin mali dječak mogao doći na svijet

Mlada majka odlučila je odgoditi liječenje raka kako bi njezin mali Antonio mogao doći na svijet. Sada će ona biti svjetlo s neba, rekao je svećenik na njezinom sprovodu.

Priča o svetoj Gianni Beretti dobro je poznata, a svetica je jako voljena i štovana diljem svijeta. Njezina kći, mala Gianna, rođena je zdrava zahvaljujući požrtvovnoj odluci svete Gianne kada joj je pronađen tumor na maternici.

Slična je priča i o Chiari Corbelli. Prvo dvoje djece izgubila je nedugo nakon njihova rođenja. Tijekom treće trudnoće dijagnosticiran joj je rak, ali je odbila tretmane kako bi zaštitila život trećeg djeteta. Njezin sin Francesco rođen je u savršenom zdravlju u svibnju 2011. Chiara je počela s kemoterapijom, no bolest je uznapredovala i nikad nije izliječena. Umrla je 2012. godine u 28. godini života, ostavivši za sobom svjedočanstvo ljubavi prema drugima i požrtvovnosti. Njezin proces beatifikacije otvoren je 2018.

Nema veće ljubavi

Sada Italija ima još jednu priču vrlo sličnu onoj Gianne i Chiare. Azzurra Carnelos umrla je ovog mjeseca, malo prije svog 34. rođendana. Već je pobijedila rak dojke kada joj je dijagnosticiran 2019. Udala se 2022. i, unatoč strahovima da neće moći imati djecu zbog liječenja raka, zatrudnjela je u veljači 2023. Nažalost, samo nekoliko mjeseci kasnije liječnici su otkrili da se rak dojke vratio, i to s metastazama. Carnelos je odlučila odgoditi kemoterapiju dok se njezin mali Antonio ne rodi. Danas ima 6 mjeseci. “Ne brini mama, sve će biti u redu”, rekla je majci dan prije smrti.

Biskup Corrado Pizziolo od Vittorio Veneto osvrnuo se na njezino herojsko svjedočanstvo. “Njezin čin je prava stranica Evanđelja. Azzurra je dala život za druge, za svoje dijete. Okupljamo se u molitvi za nju, zahvaljujući joj za ovaj veliki dar: životnu lekciju koja još uvijek svjedoči o velikoj sposobnosti ljubavi koja oživljava tolike naše obitelji.” “Nema veće ljubavi nego dati život!” rekao je otac Massimo Rocchi u propovijedi održanoj u katedrali u Oderzu na njezinom sprovodu.

www.medjugorje-news.com

Izvor
aleteia

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er