SVIJET

Nagasaki. U ime “mira” Amerika u samo 3 dana drugi put iskoristila atomsku bombu nad civilima Japana

Nakon što su USAF, zračne snage Amerike, 6 kolovoza iskrcali atomsku bombu na Hiroshimu, tog 9. kolovoza bačena je druga bomba na japanski grad Nagasaki. Od udara eksplozije trenutno pogiba 22 000 civila i u kratkom vremenu 39 000 civila strada od posljedica zračenja.

Pored Dressdena u Njemačkoj isto gdje je stradalo oko 25 000 civila od savezničkih bomardiranja, tako na red je došao i Japan gdje se isključivo bombardiralo civilno stanovništvo od strane Amerikanaca.

Na žalost, Amerika je jedina zemlja koja je upotrijebila atomsko oružje i to 2 puta protiv jedne zemlje kao što je Japan. Japan također ostaje kao jedina zemlja protiv koje je korišteno atomsko oružje. Amerikanci se pravdaju činjenicom da su s te 2 bombe spasili živote 200 000 saveznićkih vojnika koji su trebali jurišati na Japan, a ne zaboravljajući da je Japan već preko 20 mjeseci u potpunoj izolaciji bio, bez svih potrebnih resursa za nastavak ratovanja jer su Amerikanci i Rusi upravo ga okupirali sa svih strana. Bilo je pitanje vremena kada će se Japan predati.Mada su Ameri prvobitno planirali desant kao na Dan D, ali izgleda da je američki predjsednik htio pokazati moćno oružje Rusima da bi zastrađio Crvenu armiju i samog J. Staljina.

Taj danak su platili civili kao i svakom ratu. Dok se oni krcaju pametnim naoružanjima, nije nam jasno kako opet civili stradaju. Ni krivi ni dužni, pokusni kunići raznih oružja,žrtve ratova i pojedinih usijanih glava.

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er