SVIJET

Biskup Barron ponovno posvetio groblje koje je vandalizirano na Noć vještica

Biskup Robert Barron bio je opravdano vrlo uznemiren kada je otkriveno da je groblje u njegovoj biskupiji oskrnavljeno u noći Noći vještica. Sljedećeg dana, nakon što je svjedočio uvredljivoj i antikatoličkoj retorici ispisanoj preko grobnih spomenika i kipova, prelat je obećao da će ponovno posvetiti groblje. Sada je ispunio svoje obećanje i podijelio je ceremoniju na YouTubeu.

Aleteia je ranije izvijestila da je groblje išarano plavom i smeđom bojom u spreju. Slike podijeljene na Twitteru pokazuju neugodnu poruku iz onoga što se može razaznati iz jedva čitljivih slova. Jedna od fotografija sadržava jako uvredljiv tekst, budući da je fotografija zamagljena na Twitteru.

Bio je hladan i vjetrovit dan kada su se biskup, domaći katolici i sjemeništarci sjemeništa Prečistog Srca Marijina okupili na rekonsekraciji. Prije nego što je započeo s blagoslovom, biskup Barron pozdravio je mnoštvo i rekao: “U noći Noći vještica, ovo mjesto je oskrnavljeno nekim stvarno opscenim grafitima, čak se i ime Sotone [bilo] zazivalo. Smatrao sam to nečuvenim. Hvala ovdašnjoj ekipi koja je obavila zaista izvanredan posao čišćenja, ali mislim da trebamo obaviti i duhovno čišćenje kako bismo obnovili ovo mjesto, koje je namijenjeno da bude mjesto mira i molitve gdje odajemo počast onima koji ovdje leže. ”

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er