SVIJET

Šamanski ritual na Svjetskom ekonomskom forumu: ‘Koji duh vlada u Davosu?’, pita se svećenik

Otac Jesús Silva Castignani, svećenik nadbiskupije Madrida u Španjolskoj, doveo je u pitanje duhovnost koja upravlja Svjetskim ekonomskim forumom koji sada održava svoj godišnji sastanak u Davosu u Švicarskoj: “Koji duh upravlja Davosom?” upitao je u objavi od 17. siječnja.

U sklopu plenarne sjednice u srijedu pod nazivom “Klima i priroda: Potreban je sustavni odgovor”, poglavica Putanny Yawanawá iz amazonskog plemena Yawanawá, smještenog u regiji Acre na sjeverozapadu Brazila, izvela je šamanski obred. Nakon što je izgovorila nekoliko zaziva dok je trljala ruke, žena koja je predstavljala starosjedioce puhala je u glave sudionika, među kojima su bili i direktorica Međunarodnog monetarnog fonda, Kristalina Georgieva; predsjednik Svjetske banke Ajay Banga; predsjednik Uprave IKEA-e Jesper Brodin; i milijarder André Hoffmann, piše CNA.

Nakon što je saznao za događaj, Silva je na društvenim mrežama postavio četiri pitanja o tome što se dogodilo: „a) Bi li vam palo na pamet pozvati svećenika da izmoli molitvu? b) Znamo li koje duhove gospođa zaziva? c) Kršćanstvo je “mračnjačko”, ali srceparajući starosjedioci nisu bili? d) Koji duh vlada Davosom?”

Domaćin događaja opravdao je nazočnost poglavarice Puttany izjavom da “kako bismo gledali u budućnost, moramo se osvrnuti unatrag i vidjeti što su bile želje naših predaka.” Prije izvođenja šamanskog obreda, Puttany je izjavio da “možemo spojiti naše ruke, ujediniti naša srca, ujediniti naše misli u istom smjeru, za iscjeljenje planeta i duhovno iscjeljenje” dok je uvjeravao da “kada se ujedinimo u našem razmišljanju i našem Srce, naša Majka Zemlja će nas poslušati.”

Vezani članci

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er