DEVETNICEVJERA I DUHOVNOST

Devetnice koje možete moliti u svibnju

Devetnice spadaju među najpopularnije oblike pobožnosti današnjih vremena. One imaju stare, pa čak i duboke biblijske korijene.

U optjecaju je mnogo devetnica, a i sami možemo načiniti devetnicu od devet nama najdražih molitava. Crkva, međutim, preporučuje da pokušamo uskladiti privatnu pobožnost s liturgijskom godinom.

Portal Bitno.net donosi devetnice koje možete izmoliti kao pripravu za blagdane i spomendane koje slavimo u svibnju.

Blaženi Ivan Merz

(Spomendan slavimo 10. svibnja, a devetnica započinje 1. svibnja)

Hrvatski katolički intelektualac rodom iz Banje Luke koji se posebno posvetio odgoju i evangelizaciji mladih. Na beatifikaciji bl. Ivana Merza Sveti Otac Ivan Pavao II. rekao je i ove riječi: “Njega vam dajem kao svjedoka Kristova i zaštitnika, ali istodobno i suputnika na putu u vašoj povijesti. On će od danas biti uzor mladeži, primjer vjernicima svjetovnjacima.”

Sveti Leopold Bogdan Mandić

(Spomendan slavimo 12. svibnja, a devetnica započinje 3. svibnja)

Omiljeni hrvatski svetac i marljivi ispovjednik, koji je noću provodio duge sate u molitvi. Štovanje sv. Leopolda proširilo se po cijelome svijetu s obilnim plodovima vjere i ljubavi.

Devetnice Gospi…

Gospa Fatimska

(Spomendan slavimo 13. svibnja, a devetnica započinje 4. svibnja)

Gospa u svojim ukazanjima u Fatimi posebno potiče na redovitu euharistiju, ispovijed, a posebno na molitvu krunice po kojoj nam obećava svoj majčinski zagovor i pomoć.

Sveta Dimfna

(Spomendan slavimo 15. svibnja, a devetnica započinje 6. svibnja)

Sv. Dimfna zaštitnica je svih koji pate od psihičkih poteškoća, a njezinim zagovorom mnogi svjedoče da su ozdravili od duševnih tegoba.

Sveta Rita

(Spomendan slavimo 22. svibnja, a devetnica započinje 13. svibnja)

Sveta Rita poznata kao svetica nemogućeg zbog njenih zadivljujućih odgovora na molitve, kao i izvanrednih događaja koji su se dogodili u njezinu životu.

Marija Pomoćnica Kršćana

(Spomendan slavimo 24. svibnja, a devetnica započinje 15. svibnja)

Devetnica u pripravi za svetkovinu Marije Pomoćnice osobit je način čašćenja Djevice Marije svojstven Salezijanskoj obitelji. U devetnici ponavljamo i molitvu Marijo, moćna Djevice koju je sastavio sv. Ivan Bosco. Utecimo se Blaženoj Djevici za sve potrebne milosti duše i tijela.

Gospa od Kamenitih vrata

(Blagdan slavimo 31. svibnja, a devetnica započinje 22. svibnja)

Majka Božja od Kamenitih vrata slavi se na blagdan Marijina pohoda rođakinji Elizabeti 31. svibnja. Devetnica se moli tako da se devet uzastopnih dana moli Gospina krunica i molitva Majci Božjoj od Kamenitih vrata.

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er