VJERA I DUHOVNOST

Svetac upozorava na 2 najčešće opasnosti kod molitve krunice

U svojoj maloj knjižici Tajna krunice (koja se u cijelosti može pronaći na internetu), sv. Ljudevit Monfortski navodi dvije uobičajene pogreške koje čine oni koji mole ovu pobožnost. Evo njegovog objašnjenja:

Nakon što ste zazvali Duha Svetoga, kako biste dobro izmolili krunicu, stavite se na trenutak u Božju prisutnost i učinite prinos za deseticu…

Prije početka desetice, zastanite na trenutak ili dva, ovisno o tome koliko vremena imate, i razmislite o otajstvu koje ćete razmatrati u tom desetku. Uvijek molite, po ovom otajstvu i po zagovoru Blažene Djevice, jednu od kreposti koja najviše blista u ovom otajstvu ili neku koja vam je posebno potrebna, piše Aleteia.

Dobro pazi da izbjegneš dvije zamke u koje većina ljudi upada tijekom molitve krunice:

Vezani članci

Prva je opasnost da se ne traži nikakva milost, tako da kad bi neke dobre ljude pitali za nakanu krunice, ne bi znali što reći. Dakle, kad god molite krunicu, svakako tražite neku posebnu milost ili krepost, ili snagu da nadvladate neki grijeh.

Druga pogreška koja se obično čini kod molitve krunice je nemanje druge namjere osim one završiti je što je prije moguće. To je zato što toliki gledaju na krunicu kao na teret koji ih teško opterećuje ako nije izmoljena, osobito kad smo obećali da ćemo je redovito moliti ili nam je rečeno da je molimo kao pokoru više ili manje protiv naše volje.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er