ZANIMLJIVOSTI

Prekrasna ljubavna priča iza “Anđela žalosti”

Iza ove poznate skulpture “Anđela žalosti” krije se dirljiva priča o bračnoj ljubavi. Možda ste vidjeli ovu dobro poznatu skulpturu koja prikazuje izražajnog i prekrasnog anđela, ali nikada niste saznali priču iza nje.

To je posljednje veće djelo kipara, odvjetnika, pisca i pjesnika Williama Wetmorea Story (1819.-1895.), a nalazi se na protestantskom groblju (koji se naziva i grobljem Engleza) u Rimu. Story, shrvan tugom zbog smrti supruge 1894. godine napravio je i posvetio joj ovu skulpturu. On je umro godinu dana nakon nje, samo nekoliko mjeseci nakon završetka spomenika, koji nosi puni naziv “Anđeo tuge plače nad rastavljenim oltarom života”.

Anđeo sada bdije nad ostacima muža i žene — i njihovog sina Josipa, koji je umro u Rimu kada mu je bilo samo 6 godina. Par je imao još troje djece, svi umjetnici poput njihovog oca: Thomas Waldo Story postao je kipar, Julian Russell Story uspješan slikar portreta, a Edith Marion, markiza Peruzzi de’ Medici, spisateljica. Spomenik, prema riječima samog umjetnika, “predstavlja anđela žalosti, koja se u potpunoj napuštenosti baca spuštenih krila i skrivena lica preko grobnog spomenika. Predstavlja ono što osjećam. Predstavlja tugu. Ipak to mi pomaže.”

Aleteia.org

Vezani članci

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er