ZANIMLJIVOSTI

Tri hrabra svećenika koji su umrli spašavajući živote i duše putnika na Titaniku: Molitvu krunice neki su ismijavali plešući kolo oko vjernika

Jeste li znali da su tri herojska svećenika umrla na Titaniku? Prije nego što je Titanik potonuo 15. travnja 1912., tri herojska svećenika ponudila su svoje živote za putnike na brodu. Svećenici su radije odlučili služiti putnicima na brodu nego izabrati čamac za spašavanje kako bi spasili vlastite živote.

Trojica svećenika bili su otac Josef Benedikt Peruschitz, O.S.B. (41 godina) iz Bavarske, otac Juozas Montvila (27 godina) iz Litve i otac Thomas Byles (42 godine) iz Engleske. Svaki od svećenika je umro na brodu, a nijedno tijelo nije pronađeno.

Evo što je jedna preživjela putnica Titanika rekla da je svjedočila dok je brod tonuo:

“Kada je došlo do nesreće, izbačeni smo iz ležajeva… Malo odjeveni, istrčali smo vidjeti što se dogodilo. Pred sobom smo vidjeli kako silazi niz prolaz, s podignutom rukom, otac Byles. Poznavali smo ga jer nas je nekoliko puta posjetio na brodu i slavio misu za nas to jutro. “’Smirite se, moji dobri ljudi’, rekao je, a zatim je krenuo oko kormilarnice dajući oprost i blagoslov… “Nekolicina oko nas postala je vrlo uznemirena, a onda je svećenik ponovno podigao ruku i odmah su se ponovno smirili. Putnike je odmah impresionirala svećenikova apsolutna samokontrola. “

Vezani članci

Počeo je moliti krunicu. Molitve svih, bez obzira na vjeroispovijest, bile su pomiješane i svi odgovori, ‘Sveta Marijo’, bili su glasni i snažni.”

Gospođica Helen Mary Mocklare, putnica treće klase Titanika ispričala je svoje svjedočanstvo o svećenicima: „Kada je uzbuđenje postalo strašno, svi su katolici na brodu s najvećim žarom željeli pomoć svećenika. Oba su svećenika potaknula one koji su bili sučeni sa bliskom smrću da izgovore djela kajanja i pripreme se za susret s licem Božjim.

“Predvodili su krunicu, a drugi su odgovarali. Zvuk recitacije iznervirao je nekoliko putnika, a neki su ismijavali one koji su se molili i započeli plesati kolo oko njih. “Dvojica svećenika neprestano su se bavila davanjem općeg odrješenja onima koji su trebali umrijeti. One koji su ulazili u čamce za spašavanje tješili su dirljivim riječima.

“Neke žene odbijale su se odvojiti od svojih muževa, radije su umrle s njima. Naposljetku, kad više nije bilo žena u blizini, nekim je muškarcima bilo dopušteno ući u čamce. Ocu Peruschitzu je ponuđeno mjesto koje je on odbio.”

www.medjugorje-news.com

Izvor
church pop
Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er