VIJESTIZANIMLJIVOSTI

Umro najstariji čovjek na svijetu: Najveća stvar koju sam u životu naučio jest da moramo ljubiti Boga i obitelj

U utorak 2. travnja, dva dana prije svog 115. rođendana, preminuo je Juan Vicente Pérez Mora, najstariji čovjek na svijetu koji je svoju „titulu“ koristio za svjedočenje vjere.

Mora je bio službeno potvrđen kao najstariji živući čovjek na svijetu 4. veljače 2022., kada je upisan u Guinnessovu knjigu rekorda.

U članku objavljenom na internetskoj stranici Guinnessove knjige rekorda izjavio je kako je duboku starost doživio jer je “naporno radio, praznicima odmarao, išao rano u krevet, pio jednu čašu aguardientea (jako piće od šećerne trske) dnevno, svakodnevno ljubio Boga i uvijek ga nosio u svom srcu”. Najstariji čovjek je također posvjedočio kako su mu obitelj i prijatelji bili najveći životni suputnici. „Najveća stvar koju sam u životu naučio jest da moramo ljubiti Boga i obitelj te da se moramo rano ustati na posao“, izjavio je jednom prilikom.

U braku sa suprugom Ediofinom del Rosario García ovaj je Venezuelanac bio punih 60 godina. Imali su šest sinova i pet kćeri. Njegova supruga je preminula 1997. godine. Obitelj se u međuvremenu proširila na 41 unuka, 18 praunučadi i 12 pra-praunučadi.

Simpatični starac koristio je svaku priliku kako bi posvjedočio svoju vjeru. U nekoliko je navrata izjavio kako dva puta dnevno moli krunicu. “Moj ujak Vicente prenosi puno mira i spokoja te zrači puno radosti. On je osoba koja ima puno toga dati. Uživa u jednostavnim stvarima u životu i jako je zahvalan Bogu”, izjavio je njegov nećak Freddy Abreu za CNA-ovu sestrinsku agenciju na španjolskom jeziku ACI Prensu.

Povodom Morine smrti oglasio se i predsjednik Venezuele Nicolás Maduro:

“Juan Vicente Pérez Mora otišao je u vječnost sa 114 godina”, napisao je Maduro na svojem Twitter profilu. “Šaljem zagrljaj i izraze sućuti njegovoj obitelji i svim ljudima El Cobrea, u državi Táchira. Neka ga Bog primi u svojoj svetoj slavi.”

bitno.net

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er