VJERA I DUHOVNOSTZANIMLJIVOSTI

Malo poznata priča o relikviji krvave košulje sv. Ivana Pavla II. i njezinim čudima

Sveti Ivan Pavao II., preminuo je 2. travnja 2005. godine. Međutim, sveti Papa preživio je dva pokušaja atentata, od kojih je jedan vjernicima dao relikviju košulje koju Crkva danas čuva i štuje.

Kćeri milosrđa svetog Vinka Paulskog čuvaju ovu važnu relikviju u Rimu. Na košulji su mrlje krvi od pokušaja atentata 13. svibnja 1981. Beskućnici, samohrane majke i imigranti traže pomoć u rimskoj provinciji Kćeri milosrđa sv. No, kuća je i hodočasničko mjesto za čuvanje košulje svetog Ivana Pavla II.

“Još uvijek možete vidjeti Papine mrlje od krvi na relikviji i možete razaznati tri različite rupe”, rekla je sestra Maria Rosario iz Kćeri milosrđa svetog Vinka Paulskog za Rome Reports. “To su rupe od metaka. Ne zato što su bila tri metka, nego zato što je majica bila tako presavijena, zbog toga kako je stajao.” Sestra Maria također je objasnila kako je relikvija došla do njih: preko medicinske sestre Anne Stanghellini, koja je potkošulju godinama čuvala u svom ormaru.

“U operacijskoj dvorani su mu izrezali košulju na dva dijela i bacili je na pod jer su morali operirati Papu”, objasnila je sestra Rosario. “Kada su završili, shvatila je da je majica još uvijek tu i da će vjerojatno završiti u smeću. Pa ga je odlučila pokupiti.” Stanghellini se osjećala bliskom s Kćerima milosrđa, pa je donirala košulju njihovoj zajednici. Prikaz relikvije privlači brojne posjetitelje radi štovanja. Sestre kažu da mnoge dijele priče o čudesnom zagovoru svetog Ivana Pavla II.

Čudo nakon štovanja relikvije krvave košulje

Sestra Rosario rekla je da je jedna žena htjela dijete, ali nije mogla zatrudnjeti. Kad je naposljetku ostala trudna, liječnici su rekli da su “ona i njezino dijete u velikoj opasnosti”. „Gotovo svaki dan dolazila je ovdje moliti. “Ona i njezin suprug molili su svetog Ivana Pavla II. za čudo. Na kraju je dijete rođeno živo i dobrog zdravlja. Kao i njegova majka. Nazvali su ga Ivan Pavao.”

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er