SVJEDOČANSTVAVJERA I DUHOVNOST

ČUDESNO Ova djevojčica svjedočila je putovanju duše svog oca iz čistilišta u raj

Tijekom 17. stoljeća, ožalošćena djevojčica prišla je benediktinskom opatu Millánu de Mirandu u samostanu Naše Gospe od Montserrata. Molila je opata da služi tri mise za njezina pokojnog oca. Mlada je djevojka bila potpuno uvjerena da će te mise ubrzati put njezina oca u nebo i osloboditi ga patnji čistilišta.

Dirnut djevojčinom djetinjom vjerom, opat je sutradan održao prvu misu. Tijekom mise djevojka je klečala i kad je podigla pogled, ugledala je svog oca u blizini oltara gdje je svećenik držao misu. Opisala je svog oca kako “kleči, okružen zastrašujućim plamenom” i nalazi se na donjoj stepenici oltara. . Svećenik je bio upozoren na ovu čudesnu pojavu i naredio je djevojčici da stavi komad maramice na mjesto gdje je njezin otac klečao, piše Aleteia.org.

Maramica se odmah zapalila tako da su svi vidjeli, iako svećenik nije mogao vidjeti djetetova oca. Ovaj događaj predstavljao je njezina oca pročišćenog plamenom čistilišta. Služila se druga misa za pokoj duše njezina oca i djevojčica je opet vidjela svog oca. Ovaj put je bio uz stepenicu stojeći pokraj đakona i bio je “obučen u odijelo živih boja”. U ovoj fazi njezin je otac još uvijek bio u čistilištu, ali ga plamen više nije doticao. Na trećoj misi posljednji je put vidjela oca. Tijekom euharistijskog slavlja bio je “obučen u snježnobijelo odijelo”, ali onda se na kraju mise dogodilo nešto neobično. Djevojčica je uzviknula: “Evo mog oca koji odlazi i diže se u nebo!”

Više se nije morala brinuti za dušu svog oca jer je pouzdano znala da je on stigao do vrata raja.

Vezani članci

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er