SVIJET

Monstruozno – “Sotonski hram” otvara kliniku za besplatne pobačaje u Novom Meksiku

Sotonski hram – politička aktivistička skupina poznata po prosvjedu protiv vjerskih simbola u javnim prostorima, najavila je da će otvoriti besplatnu kliniku za pobačaje u Novom Meksiku koja će nuditi recepte za lijekove koji uzrokuju pobačaj.

Sotonski hram je ponosan što proširuje reproduktivne mogućnosti za naše članove. Ovo je tek početak”, rekla je Erin Helian, izvršna direktorica operacija kampanje za grupu. “Ostat ćemo postojani dok nastavljamo borbu za očuvanje reproduktivne pravde u Sjedinjenim Državama.” Pobačaj je legalan do trenutka rođenja u Novom Meksiku, osim u gradovima Clovis i Hobbs, koji su donijeli zakone o zabrani pobačaja nakon poništenja Roe v. Wadea, piše CNA.

Njihov potez smatra se pokušajem suprotstavljanja svim ograničenjima pobačaja u državi. Grupa, koja negira postojanje Sotone, ali se povezuje sa sotonističkim slikama, kaže da će internetska klinika poštom dostaviti tablete za medikamentozni pobačaj onima “koji žele izvesti vjerski ritual pobačaja Sotonskog hrama”.

Otvaranje klinike za pobačaje slijedi niz vrlo popularnih trikova koje je skupina orkestrirala kako bi osporila ono što vidi kao neopravdanu slobodu vjere koja se ostvaruje na javnom trgu. Prema njihovom priopćenju za tisak, organizacija se “suprotstavlja vjerskoj diskriminaciji kako bi osigurala odvojenost crkve od države i obranila ustavna prava svojih članova.”

Vezani članci

Prošle inicijative uključuju postavljanje brončane statue “Baphomet” ispred Kapitola u Oklahomi u znak protesta protiv kipa Deset zapovijedi. Grupa je također dospjela na naslovnice jer je organizirala klubove “Sotona poslije škole” u javnim školama koje imaju klubove kršćanske “Dobre vijesti”. Klinika za pobačaje u Novom Meksiku zvat će se “Klinika za sotonske pobačaje majke Samuela Alita”, navodi se na web stranici organizacije.

Alito je sudac Vrhovnog suda SAD-a koji je napisao većinsko mišljenje za slučaj Ženske zdravstvene organizacije Dobbs protiv Jacksona u lipnju 2022., kojim je poništen slučaj Roe protiv Wadea. Sotonski hram je na svojoj web stranici napisao: “1950. majka Samuela Alita nije imala mogućnosti”.

Ime klinike služi da podsjeti ljude koliko je važno imati pravo na kontrolu vlastitog tijela i potencijalne posljedice gubitka tog prava.” Web stranica sadrži animiranu sliku starije žene koja ulazi u kliniku govoreći: “Kad bi samo pobačaj bio legalan kad sam bila trudna.” Ethel Maharg, izvršna direktorica Right to Life u Novom Meksiku, rekla je za KOB4 da je objava ove organizacije “nešto nečuveno”. “Pokušavaju to učiniti vjerskim pravom kako bi mogli koristiti, pretpostavljam, pravo Prvog amandmana na praksu, ali to je drugačije, sloboda govora i vjere”, rekla je Maharg.

Nakon što je grad Hobbs u studenom glasao za zabranu pobačaja, guvernerka Novog Meksika Michelle Lujan Grisham, demokratkinja, izjavila je za Reuters da su uredbu “autori ekstremisti izvan države” i nazvala je “jasnom uvredom prava i osobnu autonomiju svake žene u Hobbsu i jugoistočnom Novom Meksiku, i mi to nećemo podnijeti.” Klinika za pobačaje ima stranicu s “često postavljanim pitanjima”, koja se bavi pitanjem pristupa pobačaju za one koji ne žive u Novom Meksiku. “Bez obzira na to gdje živite, ako ste u državi New Mexico tijekom video konzultacija i kada obavljate ritual pobačaja, poštivali ste zakon”, stoji na web stranici. “Međutim, ako putujete u državu u kojoj je pobačaj protuzakonit i trebate naknadnu njegu, možda postoje određeni rizici”, stoji na web stranici.

“Nažalost, nemamo dovoljno informacija da znamo kako će se državni zakoni provoditi. Vjerujemo da vjerska priroda naše skrbi neutralizira ovaj rizik, ali državni sudovi to moraju potvrditi, a mi radimo na dobivanju te potvrde”, stoji na web stranici. Klinika će pružiti besplatnu skrb o pobačaju, stoji na web stranici klinike, dodajući da će se financirati donacijama pristaša.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er