ostali sportovisport

JESU LI TREBALI PODRŽATI OVO?! Vrsaljko i Srna lajkali Khabibovu islamističku objavu

Podsjetimo, islamistički teror posljednjih dana u Francuskoj počeo je stravičnim ubojstvom gimnazijskog profesora Samuela Patyja kojeg je 18-godišnji musliman čečenskog podrijetla dekapitirao nakon što je profesor učenicima pokazivao karikature proroka Muhameda, a nakon toga su u crkvi u Nici ubijene tri osobe. 

Dan nakon što je Khabib Nurmagomedov na Instagramu objavio prijeteću poruku predsjedniku Francuske Emmanuelu Macronu, neporaženi UFC-ov prvak ponovno se obratio javnosti novom islamističkom porukom koju su, između ostalih, lajkom podržali hrvatski reprezentativac Šime Vrsaljko i bivši kapetan hrvatske reprezentacije Darijo Srna. 

“Pod izlikom slobode govora, neprijatelji islama pokušavaju uvrijediti osjećaje stotine milijuna muslimana crtajući karikature naših svetaca. Zar doista misle da tako mogu ugasiti Alahovo svjetlo, čije je širenje obećao privesti kraju u svojoj lijepoj knjizi? Zar doista misle da svojim niskim i podlim djelima mogu naštetiti onome koji je na Zemlju došao sa samo jednom svrhom – izvesti ljude iz tame neznanja i obožavanja idola na svjetlo istine i obožavanja samo Alaha – Stvoritelja i istinskog Učitelja svih stvari.

Tim činom nisu samo vrijeđali osjećaje muslimanskih vjernika, već su i izazivali Gospodara svjetova koji je obećao da će zaštititi svog glasnika od napada neukih ljudi. Mi ćemo samo reći da doista ne možete naštetiti Muhamedu i blagoslovljenom sjećanju na njega u srcima jedne i pol milijarde ljudi. Neka Alah blagoslovi našeg voljenog poslanika kao i njegovu obitelj, prijatelje i sve one koji su ih u dobru slijedili. I neka Alah kazni svakoga tko zadire u čast njegovog poslanika Muhameda. A Alah doista ne krši obećanja”, napisao je dagestanski borac, a među više od tri milijuna lajkova našli su se i oni Vrsaljka i Srne, prenosi Index.hr.

Podsjetimo, islamistički teror posljednjih dana u Francuskoj počeo je stravičnim ubojstvom gimnazijskog profesora Samuela Patyja kojeg je 18-godišnji musliman čečenskog podrijetla dekapitirao nakon što je profesor učenicima pokazivao karikature proroka Muhameda, a nakon toga su u crkvi u Nici ubijene tri osobe. 

“Francuska je pod napadom islamista, ali neće odustati od svojih vrijednosti”, rekao je Macron čije su riječi razljutile Khabiba koji je uz prijeteću poruku objavio fotografiju predsjednikova lica preko kojeg se vidi otisak cipele.

“Neka ti Svemogući unakazi lice i svima koji, pod sloganom slobode govora, vrijeđaju osjećaje više od jedne i pol milijarde muslimanskih vjernika. Nek ih Alah osramoti na ovom svijetu i u budućem. Alah je brz u obračunima, a to ćete vidjeti. Mi smo muslimani, volimo svog proroka Muhameda (nek je mir i Božji blagoslov na njega) više nego svoje majke, očeve, djecu, žene i sve ljude koji su nam bliski srcu. Vjerujte mi, ove provokacije će im se vratiti.”

Sportaši se u Francuskoj ispričavaju zbog lajkanja Khabibovih objava, pravdaju se da ne znaju što su lajkali

U Francuskoj su sportaši koji su lajkali Khabibove objave pod velikim udarom kritika. Neki od nogometaša koji su lajkali Khabibove sporne objave su Kimpembe, Benzema, Sakho, Bakayoko, Faty i Pjanić. Posljednji u nizu je bio Alžirac Atal koji igra za Nicu. U njegovu obranu je stao trener kluba, legendarni Patrick Vieira i rekao kako vjeruje da Atal nije shvatio pravo značenje Khabibove objave.

Mnogi sportaši, među njima svjetski prvak s francuskom reprezentacijom Kimpembe, pravdali su se da su objavu lajkali bez da su je pročitali ili su tvrdili da ne razumiju ruski, ali u tako nešto je teško povjerovati u doba automatskog prevođenja. A ako je istina, bianco lajkanje vjerskih ekstremista koji promoviraju terorizam u najmanju ruku je idiotski čin.

www.medjugorje-news.com/dnevnik.ba

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button