Uncategorized

Počivaj u miru Vincenzo

Godine 2013. Vincenza je zagrlio papa Franjo; viralna slika postala je simbol Božje nježnosti i dostojanstva života. Vincenzo Riva opisao je ruke pape Franje kao nježne, a kroz njih i zagrljaj kojeg mu je Papa pružio, Riva je rekao da je “osjećao samo ljubav”.

Vincenzo je preminuo 10. siječnja u 58. godini. Njegov susret s papom 2013. postao je viralan. I postao je simbol onoga što bi Sveti Otac često nazivao “Božjim stilom” – suosjećanja, blizine, nježnosti – i dostojanstva života.

Vincenzo je bolovao od tipa 1 neurofibromitoze koja se počela javljati kada je imao 15 godina. To je rijetka i trenutno neizlječiva bolest koja uzrokuje bolne izrasline. Govoreći o svom susretu s papom Franjom, Vincenzo je objasnio: „čvrsto me držao, privukao k sebi i nije me puštao. Pokušao sam progovoriti, nešto reći, ali nisam mogao: emocija je bila prejaka. Trajalo je nešto više od minute, ali činilo se kao cijela vječnost.”

Predsjednik Rivine rodne regije Veneto u Italiji, Luca Zaia, izrazio je sućut, rekavši da su slike susreta Rive i Pape podsjetnik da su „uključivanje i socijalizacija, usprkos svim preprekama koje bi mogle stvoriti izolaciju u bolesti, univerzalno su pravo za bolesne i dužnost cijelog društva.” “Vinicio je bio uzor u izražavanju velikih vrijednosti i ljudskih odnosa u bolesti, čak i onoj koja, kao u njegovom slučaju, ozbiljno nagrđuje.

Rijetka patologija otežavala mu je život do granica nemogućeg još dok je bio dječak, ali je, također zahvaljujući pomoći onih koji su ga voljeli, uspio u kratkom životu pokazati veliko dostojanstvo i vrijednost života u patnji…”

Aleteia.org

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er