Uncategorized

Marijin put križa – Nova knjiga autora fra Gorana Azinovića

Iz tiska je izišla knjiga „Marijin put križa“ autora fra Gorana Azinovića, OFM. Knjiga s molitvama i zazivima nastala je za duhovne potrebe Hrvata u Hrvatskoj katoličkoj misiji Zürich, s kojima fra Goran surađuje dvije godine, piše ika.hkm.hr.

Kao štovatelj Blažene Djevice Marije, svećenik donosi prikaz Isusove Majke na križnom putu svoga Jedinorođenca, opisujući slikovito od I. do XIV. postaje Marijinu bol, tugu i suze dok gleda nevino optuženog Sina kako kroči Kalvarijom da bi donio spas cijelom svijetu.

Marijin put križa

Obogaćen stihovima pjesme Stala plačuć tužna Mati, „Marijin put križa“ izišao je u nakladi Matice hrvatske Čitluk i nakladnika profesora Andrije Stojića. Knjižica je izišla u izdanju tiskare Suton Print iz Širokog Brijega, a Gospin lik „La Dolorosa“ na naslovnoj stranici djelo je španjolskog umjetnika Bartoloméa Estebana Murilla iz 17. stoljeća. Knjižicu je grafički obradio Danijel Leko, a lektorirala Ana Zubac.

Osim u pisanom obliku, „Marijin put križa“ moguće je poslušati i u videozapisu na mrežnoj stranici portala „Međugorje news“ i Hrvatske katoličke mreže. Tekst čita autor fra Goran Azinović uz glazbenu pratnju međugorskog župnika fra Zvonimira Pavičića.

www.medjugorje-news.com/ika.hkm.hr

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er