Uncategorized

VIDEO Reakcija časne sestre na klimatske aktiviste koji godinama sprječavaju gradnju crkve postala viralna

Klimatski aktivisti u Francuskoj pokušali su blokirati izgradnju crkve, u čemu su u nekoliko navrata i uspjeli. Ovaj put suprotstavile su im se časne sestre, a jedan događaj postao je viralan. Naime, jedna od časnih sestara srušila je prosvjednika koji nosi cijevi potrebne za gradnju kako bi ih slomio.

U subotu su članovi eko-skupine Les Amis de la Bourges, što se prevodi kao prijatelji sela, pokušali prosvjedovati protiv izgradnje novog vjerskog kompleksa u Saint-Pierre-de-Colombieru. Njima su se suprotstavile časne sestre iz misionarske obitelji Notre-Dame koje su formirale ljudski lanac oko područja kako bi zaustavili klimatske aktiviste.

Mnogi su stali u obranu muškarca ističući da klimatski aktivisti rade što ih je volja, a drugi ljudi ispaštaju, dok institucije ne rade ništa

Aktivisti tvrde da je gradnja vjerskog kompleksa štetna za okoliš pa su uništavali građevinski materijal pripremljen za tu svrhu. Na videu koji kruži društvenim mrežama vidi se kako gaze po cijevima i lome ih. Jedna od časnih sestara suprotstavila se čovjeku koji krenuo lomiti cijevi – trčeći se zaletjela u njega i oborila ga na zemlju.

Aktivisti, koji već godinama sprječavaju gradnju vjerskog objekta, optužili su časne sestre za nasilje i rekli da su očekivali više razumijevanja, prenosi Fox News. Redovnice su nastavile blokirati prosvjednike i za to vrijeme pjevale.

Izgradnja ovog projekta započela je u prosincu 2018. s planovima za izgradnju bazilike koja bi mogla primiti 3500 ljudi. Od tada je izgradnja naišla na značajnu reakciju ekoloških organizacija, uključujući nekoliko demonstracija koje su zaustavile proces. Do lipnja 2020. aktivisti su postavili Zonu za obranu (ZAD) oko tog područja, što je na kraju dovelo do zaustavljanja izgradnje do listopada te godine. Međutim, gradnja je nastavljena do 2022. nakon dodatnih ekoloških studija na tom području

www.medjugorje-news.com

Izvor
narod
Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er