Uncategorized

Veliko čudo koje je Majku Speranzu iz Collevalenze učinilo blaženom

Majka Speranza je časna sestra i mističarka koja je osnovala Svetište milosrdne ljubavi u Collevalenzi (Umbrija). Ovo je čudo koje ju je učinilo blaženom

Majka Speranza: čudo koje ju je učinilo blaženom

Ovo je priča o čudesnom djetetu po imenu Francesco Maria. Događaj se zbio u Monzi, 1998. godine, kada su se roditelji djeteta trudili brinuti o njemu koliko god su mogli, budući da je od rođenja patilo od ozbiljne intolerancije na laktozu. Nije bilo načina da ga natjeramo da jede i, nažalost, intolerancija je postajala sve izraženija, šireći se i na drugu hranu. Dijete je postajalo sve slabije i, kad je pojelo nešto za njega izrazito štetno, riskiralo je komu. Liječnici roditeljima nisu davali nadu u preživljavanje njihovog mališana. Jednog je dana, međutim, majka Francesca Marije čula na televiziji za svetište milosrdne ljubavi Majke Speranze u Collevalenzi.

Vode malog Lurda su, naime, čudotvorne. Ujak malog dječaka donio im je malo vode iz tog Svetišta i Francesco Maria je počeo kušati vodu Majke Speranze. Sestre koje su ujaku dale boce te vode preporučile su mu da moli Devetnicu milosrdnoj ljubavi koju je napisala sama Majka Speranza. Roditelji i rođaci su to učinili svi zajedno. Francesco je tu vodu počeo piti krajem lipnja, 2. srpnja, na njegov rođendan, zabrinuti zbog mogućih i zastrašujućih posljedica, roditelji su odlučili provjeriti oporavlja li se njihovo dijete ili ne. Ostavili su ga da slobodno zarije svoje male ruke u rođendansku tortu i od tog dana počeo je redovito jesti, brzo vraćajući težinu i energiju.

Čudo ozdravljenja Francesca Marije Crkva je prepoznala i dopustila beatifikaciju Majke Speranze od Isusa (Marìa Josefa Alhama Valera), 5. srpnja 2013.

Proročanstvo

1951. Majka Speranza preselila se u Collevalenzu, u biskupiji Todi, gdje se osjećala pozvanom izgraditi svetište posvećeno Milosrdnoj ljubavi i promovirati njegovo učenje. Njegova je poruka bila: “Bog čeka ljude, ne kao sudac koji će ih osuditi i izreći kaznu, već kao Otac koji ih voli, oprašta im, zaboravlja na primljene uvrede i ne osvrće se na njih”.

U blizini svetišta, Majka Speranza prorekla je da postoji podzemna voda i naložila da se iskopa bunar. Podzemna voda je otkrivena 92 metra ispod točke koju je naznačila.

Voda se usmjeravala u niz slivova u kojima su hodočasnici mogli uranjati. Majka Speranza osvrnula se na poruku vode rekavši: “Dar ozdravljanja bolesnika, siromaha koji nemaju sredstava, čak i s jednom kapljicom vode – neka ova voda bude odraz Tvoje milosti i milosrđa.”

Hodočasnici koji su uranjali u vode Collevalenze svjedočili su o mnogim čudima i raznim milostima.

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er