Uncategorized

Preminuo petogodišnji dječak: Papa pohvalio Marokance i spasioce na zajedništvu: ‘Djelovali su kao cjelina kako bi spasili Rayana’

Papa Franjo u nedjelju je pohvalio stanovnike Maroka na zajedništvu koje su pokazali nastojeći spasiti petogodišnjeg dječaka zarobljenog u bunaru te je dodao da je žalostan što njihovi napori nisu uspjeli. 

Rayan Awram (5) u utorak je upao u bunar u brdima blizu sjevernoga grada Chefchaouena, nakon čega su spasioci i stanovnici uložili goleme napore da ga spase. Nažalost, dijete je umrlo prije nego što su spasioci uspjeli doći do njega u subotu navečer.

“Ljudi su se držali zajedno, djelovali su kao cjelina kako bi spasili Rayana. Zajedno su radili na spašavanju djeteta”, rekao je papa tijekom svog tjednog blagoslova na Trgu sv. Petra.  “Spasioci su dali sve od sebe, nažalost nisu ga uspjeli spasiti, no bili su primjer ponašanja”, rekao je. 

Talijane je posebno dirnula priča o Rayanu jer je vrlo slična tragediji iz 1981. kada su brojni spasioci pokušali spasiti život Alfredina Rampija, šestogodišnjaka koji je bio zarobljen u bunaru tri dana prije nego što je umro.

Papa pohvalio Marokance i spasioce na zajedništvu

www.medjugorje-news.com

Izvor
vecernji.ba

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button