HRVATSKA

Zapaljen kip Majke Božje Kunagorske

Uznemirujuća vijest dolazi iz srca Zagorja, točnije iz Pregrade, gdje je vandal u subotnjim poslijepodnevnim satima zapalio kip Majke Božje Kunagorske. Iako je svetište Majke Božje Kunagorske, u kojem se kip nalazi, manje poznato u drugim dijelovima Hrvatske, stanovnici Pregrade stoljećima se utječu zagovoru Majke Božje Kunagorske.

Zgroženost ovim činom izrazio je i pregradski gradonačelnik Marko Vešligaj, koji je obećao pomoć grada u obnovi Gospinog kipa, a župnik, vlč. Ivan Mikec, zahvalio se članovima DVD Pregrada na brzoj reakciji.

Također, brzom reakcije policije počinitelj nije ostao nepoznat. Danas su iz PU krapinsko-zagorske otkrili da su uhitili 28-godišnjeg hrvatskog državljanina protiv kojeg je podignuta kaznena prijava zbog izazivanja požara, tj. pokušaja uništavanja Gospina kipa. Policijski istražitelji su lokalnim novinarima rekli da je optuženi u natkrivenom paviljonu, na staklenom oltaru zapalio lučicu koju je poprskao zapaljivom tekućinom, uslijed čega se plamen proširio i zahvatio kip. Za sada nije poznato koji je razlog optuženi imao za poduzimanje ovog čina.

Izvor

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er