SVIJET

Vatikan je spreman pomoći britanskoj bebi: Britanski sud presudio da je treba isključiti s aparata za održavanje života

Vatikanska bolnica i talijanska vlada ponudile su liječenje neizlječivo bolesne bebe, dok je britanski sud presudio da je treba isključiti s aparata za održavanje života.

Dana 6. studenog 2023. talijanska vlada odlučila je dodijeliti državljanstvo smrtno bolesnom engleskom novorođenčetu, nakon što je britanski Visoki sud presudio da joj liječnici mogu isključiti aparate za održavanje na životu.

Vatikanska pedijatrijska bolnica Bambino Gesù ( Dijete Isus) u Rimu, ranije je ponudila nastavak liječenja novorođenčeta. Osmomjesečna Indi Gregory ima rijetko stanje zvano mitohondrijska bolest, a trenutno se liječi u Queen’s Medical Centeru u Nottinghamu, UK. Njezini roditelji su u pravnoj bitki s britanskim Visokim sudom, nakon što je sudac “teška srca” presudio da joj se 13. listopada sključi aparat za održavanje života, kako je izvijestio BBC.

Sutkinja je izjavila da je to u njezinom “najboljem interesu” budući da “teret invazivnog liječenja nadmašuje dobrobiti”. Mitohondrijska bolest sprječava stanice u pravilnoj proizvodnji energije u tijelu i tako utječe na razvoj i funkcioniranje organa. Međutim, nekoliko sati prije nego što su joj liječnici trebali isključiti aparat za održavanje života, vatikanska pedijatrijska bolnica Bambino Gesù u Rimu ponudila je liječenje bebe, kako je 30. listopada izvijestio Christian Concern, kampanja koja podržava roditelje, piše portal Aleteia.

Vezani članci

“Pišemo kako bismo potvrdili da smo spremni prihvatiti vašu kćer Indi Gregory, rođenu 24. veljače 2023., na liječenje u dječjoj bolnici Bambino Gesù u Rimu, s trenutnim stupanjem na snagu”, napisao je predsjednik bolnice Tiziano Oresti u pismu objavljenom na Christianu.

“Pregledali smo Indinu medicinsku dokumentaciju i trenutno pripremamo detaljan plan liječenja za Indi uz multidisciplinarni doprinos liječnika u dječjoj bolnici Bambino Gesù.” Bez obzira na to, 2. studenoga Visoki sud odbio je žalbu roditelja da se Indi preseli u Italiju. 7. studenoga, iz bolnice Bambino Gesù rekli su da trenutačno ne komentiraju ovo pitanje, ali su potvrdili da su dostupni za liječenje novorođenčeta. “Zadivljeni smo i istinski zahvalni bolnici i talijanskoj vladi koja nam je vratila vjeru u čovječanstvo”, rekao je otac Indi Gregory, Dean, u izjavi objavljenoj na web stranici Christian Concerna.

“Indi zaslužuje priliku za dulji život.”

Talijanska vlada nudi pomoć U daljnjem razvoju slučaja, 6. studenoga, talijanska je vlada također dodijelila državljanstvo Indi Gregory, povrh plaćanja troškova liječenja, kako bi se olakšao njezin transfer u Rim. Još jedno ročište o ovom slučaju trebalo je biti održano u Velikoj Britaniji 7. studenoga, prenosi Associated Press. “Kažu da nema puno nade za malu Indi, ali do kraja ću činiti sve što mogu da obranim njen život. I braniti pravo njezine mame i tate da učine sve što mogu za nju”, rekla je talijanska premijerka Giorgia Meloni.

U prošlosti je bilo drugih slučajeva u kojima je bolnica Bambino Gesù nudila liječenje britanske djece koja su bila smrtno bolesna. Dvogodišnjem Alfieju Evansu 2018. i jednogodišnjem Charlieju Gardu 2017. odbijeno je da budu prebačeni u Italiju i umrli su nedugo nakon što su im aparati za život uklonjeni. Alfie Evans također je dobio talijansko državljanstvo.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er