VJERA I DUHOVNOST

6 snažnih citata sv. Padre Pija o suočavanju s đavlom

Sveti Padre Pio iz Pietrelcine vodio je mnoge osobne bitke s đavlom (pa čak i s đavlima) tijekom svog života. Njegovi odnosi sa Sotonom bili su toliko uznemirujući da je o njemu često pisao u pismima. Savršen primjer je jedna prilika kada je demonski opsjednuta žena došla i pokušala napasti Padre Pija.

Ti su susreti duboko djelovali na skromnog fratra. Svoja iskustva često je koristio da bi savjetovao one pod svojom duhovnom skrbi, a njegova razmišljanja o tome kako se suočiti s đavlom jednako su aktualna i danas kao što su bila kad je o njima govorio u prošlom stoljeću. U našem svakodnevnom životu, bilo na poslu, kod kuće ili vani s prijateljima, suočavamo se s bitkama dok smo suočeni s grijehom i iskušenjem.

Evo samo nekoliko mudrih riječi Padre Pija o đavlu i kušnji koje bismo svi trebali uzeti u obzir u takvim trenucima:

“Ljudska duša je bojno polje između Boga i Sotone.”

Vezani članci

„Đavao je poput bijesnog psa privezanog na lancu; preko duljine lanca ne može nikoga uhvatiti. A ti: drži se podalje. Ako se približiš previše, dopustio si da te uhvate.”

“Đavao ne želi izgubiti ovu bitku. On poprima mnoge oblike. Već nekoliko dana pojavljuje se sa svojom braćom koja su naoružana palicama i komadima željeza. Jedna od poteškoća je što se pojavljuju u mnogim maskama…”

“Ne dopustite da vas mnoge zamke ove paklene zvijeri uplaše. Isus, koji je uvijek s vama i koji će se boriti s vama i za vas, nikada neće dopustiti da budete prevareni i pobijeđeni.”

“Demon ima samo jedna vrata kroz koja ulazi u našu dušu: našu volju; nema tajnih vrata. Nijedan grijeh nije grijeh ako nije učinjen voljom. Kad nema djelovanja volje, nema ni grijeha, nego samo ljudske slabosti.”

“Zapamtite ovo: ako đavao stvara buku, to je znak da je još vani, a ne još unutra. Ono što nas mora užasnuti je njegov mir i sklad s ljudskom dušom. Ono što dolazi od sotone počinje smirenošću, a završava olujom, ravnodušnošću i apatijom.“

“Isus je uvijek s vama, čak i kada ne osjećate njegovu prisutnost. Nikad ti nije tako blizu kao tijekom tvojih duhovnih bitaka. On je uvijek tu, blizu vas, potiče vas na dobru borbu; on je tu da odbije neprijateljeve udarce tako da ne budeš povrijeđen.”

Papa Franjo je još 2018. govorio o borbama Padre Pija s đavlom. Izvukao je važne lekcije od velikog sveca na koje nas je poticao da ih primijenimo u vlastitim borbama s grijehom i kušnjama. Papa Franjo je rekao: Imate problem, tužni ste, bolesni — prepustite se Isusovu naručju. I to je ono što je [Pio] učinio. Volio je Isusa i pouzdao se u Njega.

Papa nas je pozvao da se okrenemo molitvi i sakramentima, kao što je učinio Padre Pio: Padre Pio je uronio u molitvu kako bi se što bolje držao božanskih planova. Slavljenjem svete mise, koja je činila srce njegova dana i puninu njegove duhovnosti, dosegnuo je visoku razinu sjedinjenja s Gospodinom. Tijekom tog razdoblja primio je posebne mistične darove odozgo, koji su prethodili očitovanju znakova muke Kristove u njegovu tijelu. Dakle, zapamtimo, nismo sami u našim borbama s đavlom – imamo Isusa, sakramente i prijatelje poput svetog Pija koji nam pomažu!

www.medjugorje-news.com

Izvor
aleteia

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er