VJERA I DUHOVNOSTZANIMLJIVOSTI

Ne možete spavati noću? Ovi redovnici vam možda mogu pomoći

Ponekad je noću teško zaspati iz bezbroj razloga: od tjeskobe zbog onoga što se događa u svijetu ili kod kuće, do fizičkih neugodnosti ili bolesti. Iako svakako postoje načini da potražite liječničku pomoć ako je ovo redoviti problem, u prilikama kada jednostavno niste u stanju zadrijemati, uvijek se možete okrenuti čitanju Biblije i/ili se pridružiti drugima u molitvi — ali iz udobnosti svog doma.

Postoji niz redovnika diljem svijeta koji su budni noću sudjelujući u liturgiji časova. Samo na Athosu ima 3000 redovnika koji sudjeluju u ovom noćnom ritualu, a još tisuće diljem svijeta ostaju budni kako bi posvetili našu noć, piše Aleteia.

Ako pomislite na sve te redovnike i redovnice kontemplativnih redova udružene u molitvi i pratite ih dok mole za svijet, tada vaše vrijeme neće biti uzalud izgubljeno, a tko zna koliko moćne mogu biti ove združene molitve.

Samostani slave liturgiju sati u različitim trenucima noći. Neki bi se mogli moliti u ponoć, dok bi se drugi mogli moliti u 2 sata ujutro. Dobra je vijest da , s obzirom na to da svi živimo u različitim vremenskim zonama, bez sumnje će se negdje u svijetu naći redovnik ili redovnica koji će moliti kad budete budni i poželjeli biste spavati.

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er