CRKVAHRVATSKAVIJESTIVJERA I DUHOVNOST

Zagrebački nadbiskup se ogradio od deklaracije “Fiducia supplicans” : “…ljubav ne znači blagoslivljanje grešnog stanja…”

Zagrebački nadbiskup i predsjednik HBK, mons. Dražen Kutleša, na misi za Stepinčevo u Zagrebu, prvi se od naših crkvenih pastira indirektno ogradio od sporne vatikanske deklaracije “Fiducia supplicans“, o mogućnosti blagoslova istospolnih i neregularnih parova. Rekao je u svojoj propovijedi na kiši ispred katedrale:

“Blaženi je Alojzije bio svjestan da je duša, uljepšana Božjom slikom i otkupljena Božjom krvlju, najdragocjeniji čovjekov biser, pupoljak vječnosti, iskra osvijetljena Božjim dahom, bogati dijamant ugrađen u glineni prsten.

Nije se samo teoretski suprotstavljao zlu već je to činio i konkretnim djelima ljubavi prema bližnjemu. Prihvaćao je grešnike i molio za neprijatelje, uvijek jasno razlikujući grijeh od grešnika.

Time nas jasno poučava da prava ljubav ne znači blagoslivljanje grešnog stanja, već upravo suprotno – autentična ljubav zahtijeva iskrenu brigu za čovjeka i za spasenje njegove besmrtne duše koja uključuje poziv na obraćenje i zahtijeva promjenu života, to jest obraćenje kako bi se mogao spasiti.”

Dakle, nadbiskup Kutleša jasno kaže da se grešno stanje ne blagoslivlja, za razliku od Fiducije koja vidi i dobre stvari u istospolnom paru. Zagrebački nadbiskup poziva na obraćenje i zahtijeva promjenu života, o čemu u deklaraciji nema niti riječi.

www.medjugorje-news.com/FB Ivan Ugrin 

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er