ZANIMLJIVOSTI

VIDEO Reklame na Times Squareu su se zacrnile, a trenutak kasnije iz tame su se pojavili likovi Isusa, Marije i Josipa

28. studenog Crkva Isusa Krista svetaca posljednjih dana, zajednica poznata kao Mormonska crkva, preuzela je 27 jumbo plakata na Times Squareu u sklopu godišnje kampanje Light the World kako bi podsjetila svijet na pravi razlog Božića.

Na početku prezentacije ekrani na Times Squareu su se zacrnili. Trenutak kasnije u tami su se pojavile riječi svjetski poznate pjesme “Tiha noć”, ispisane na raznim jezicima. Tada su se natpisi pretvorili u likove Svete obitelji, prenosi Aleteia

Maštovit prikaz prikazivao je anđele koji navješćuju radosnu vijest pastirima. Sljedeće scene pokazale su putovanje mudraca s Istoka i na kraju samog djeteta Isusa. Svjetleći spektakl okrunjen je prikazom cjelokupnih božićnih jaslica. Uz njega je stajao natpis “Ja sam Svjetlost svijeta” (Ivan 8,12). Ali postojala je i poruka koja je pozivala na akciju: “Ovog Božića, podijelite Njegovo svjetlo tako što ćete dopustiti da vaše svjetlo svijetli za druge.”

Dio inicijative su i “automati” koji omogućuju ljudima da doniraju ljudima u potrebi diljem svijeta. Katoličke dobrotvorne organizacije i Nadbiskupija New Yorka partneri su u inicijativi, zajedno s devet nacionalnih i globalnih neprofitnih organizacija. Među njima su Crveni križ i UNICEF, navodi se na web stranici crkve. Tri su stroja predstavljena 27. studenoga na Times Squareu i potom su premještena u katoličku crkvu našeg Spasitelja na Park Avenue na Manhattanu; drugi se nalaze na 60 lokacija u sedam zemalja.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er