VIDEOVJERA I DUHOVNOST

Umro je nekoliko sati kasnije – Rijetka snimka posljednje mise svetog Padre Pija

Rijetka snimka posljednje mise svetog Padre Pija Sveti Padre Pio jedan je od najvećih svetaca 20. stoljeća. Poznat po svojoj dubokoj odanosti Kristu, svetosti i mudrim savjetima, bio je i čudotvorac, s izvješćima o iscjeljenjima, čitanju duše, stigmama, levitaciji, pa čak i bilokaciji.

U poodmakloj dobi, njegovo zdravlje počelo se pogoršavati 1960-ih. Dana 21. rujna 1968., dan nakon 50. obljetnice primanja stigmi, iznenada se počeo osjećati vrlo umorno. Sljedećeg je dana trebao služiti svečanu misu za hodočasnike, ali je upitao svog poglavara može li slaviti kratku misu. Iako je poglavar isprva odobrio njegov zahtjev, ogromno mnoštvo hodočasnika koji su ga došli posjetiti promijenilo je mišljenje. Slab i krhak, Padre Pio služio je svečanu misu. Ni on ni prisutni nisu znali da će to biti njegova posljednja misa. Zapravo, umrijet će u roku od samo nekoliko sati nakon završetka.

Te je noći još slabiji legao, a onima s njim postalo je jasno da bi mogao doći do kraja. Ispovjedio se, obnovio franjevačke zavjete i ustima izgovarao “Zdravo Marijo” držeći krunicu u ruci. Njegove posljednje riječi bile su: “Isus, Marija, Isus, Marija.” Do 2:30 ujutro je umro. Prema riječima oca gvardijana samostana u kojem je Padre Pio boravio, “Deset minuta nakon smrti Padre Pija, nestali su svi tragovi stigmi na njegovim rukama, nogama i boku.”

www.medjugorje-news.com

Vezani članci
Izvor
church pop
Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er