EUROPAVIJESTI

Roditelji u Njemačkoj zabrinuti : U brzim testovima za koronavirus nalazi se…

Roditelji u Njemačkoj zabrinuti : U brzim testovima za koronavirus nalazi se… Otrovna kemikalija u setu u brzim testovima za koronu izazvala je zabrinutost roditelja u Hamburgu, piše RTL.de

Oni smatraju da se u tekućini nalazi kemikalija u koju se nakon razmazivanja ubacuje testni štapić. Školske uprave u Hamburgu tvrde da su testovi sigurni.   Riječ je o tvari Triton X-100. Njemački mediji pišu kako je korejski proizvođač tvar Triton X-100 koristio u gotovo dva milijuna testova koji se koriste u hamburškim školama i dnevnim centrima. Nadležno zdravstveno tijelo potvrdilo je medijske napise, kao i da je tvar otrovna, piše RTL.de. Međutim, istovremeno su upozorili da se ljude s tim natpisima previše plaši. – Ta tvar nije nešto s čime dolazite u fizički kontakt. Tek se bris umoči u tekućinu nakon što se uzorak izvadi iz nosa.

Uz to, test odobrava i Savezni ured za lijekove i medicinske proizvode – rekao je glasnogovornik Ureda zdravstva Martin Helfrich. Školska uprava u Hamburgu također testove klasificira kao bezopasne.   – Brzi testovi su testirani i neškodljivi su za zdravlje. Osim što ih je odobrio Savezni ured, testovi koji se koriste u školama prošli su i ocjenu koju je proveo Institut Paul Ehrlich. – naglasio je Peter Albrecht, glasnogovornik školskih vlasti, prenosi Fenix-magazin.  Glasnogovornik tvrtke koja prodaje brzi test na SARS-CoV-2 je rekao da opis na kutiji testa sadrži općenitu referencu na opasne tvari. Tvar Triton X-100 ne smije se piti i ne smije doći u dodir s očima. Ako se to ipak dogodi, preporučljivo je temeljito isprati vodom. Oni mlađi od 18 godina trebali bi obaviti testove pod nadzorom odraslih.

testovima

www.medjugorje-news.com

Izvor
vecernji.ba
Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er