ČITLUKCRKVAUncategorizedVIJESTI

Preminuo fra Kornelije Kordić

Fra Kornelije Kordić preminuo je danas (četvrtak) u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici u Mostaru u 85. godini života, 68. godini redovništva i 59. godini svećeništva, objavio je Katolički tjednik. Fra Kornelije je rođen 1936. u Vionici, selu nekoliko kilometara udaljeno od Međugorja.

Prve redovničke zavjete dao je 1957., a za svećenika je zaređen 19. kolovoza 1962. na Humcu. U svom redovničkom i svećeničkom pozivu obavljao je pastoralne zadaće kao župni vikar, gvardijan i župnik u Hercegovačkoj franjevačkoj provinciji. Posebice se ističe njegov humanitarni rad, briga o kulturi, čuvanju starina, povijesnih spomenika, dokumenata i ostalih kulturnih i tradicionalnih vrijednosti hrvatskoga naroda.

ra Kornelije Kordić preminuo je danas (četvrtak) u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici u Mostaru u 85. godini života, 68. godini redovništva i 59. godini svećeništva, objavio je Katolički tjednik. Fra Kornelije je rođen 1936. u Vionici, selu nekoliko kilometara udaljeno od Međugorja. Prve redovničke zavjete dao je 1957., a za svećenika je zaređen 19. kolovoza 1962. na Humcu. U svom redovničkom i svećeničkom pozivu obavljao je pastoralne zadaće kao župni vikar, gvardijan i župnik u Hercegovačkoj franjevačkoj provinciji. Posebice se ističe njegov humanitarni rad, briga o kulturi, čuvanju starina, povijesnih spomenika, dokumenata i ostalih kulturnih i tradicionalnih vrijednosti hrvatskoga naroda. Sveta misa zadušnica služit će se na groblju Podadvor u Čitluku sutra (petak, 23. travnja) u 14 sati nakon čega slijede sprovodni obredi i ukop zemnih ostataka pokojnika.

Sveta misa zadušnica služit će se na groblju Podadvor u Čitluku sutra (petak, 23. travnja) u 14 sati nakon čega slijede sprovodni obredi i ukop zemnih ostataka pokojnika.

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er