Uncategorized

Peti Antunovski hod mladih u Zagrebu – mnoštvo mladih pjesmom i molitvom slavilo Gospodina

Jubilarni peti Antunovski hod mladih započeo je u subotu 10. lipnja euharistijskim slavljem u Župi sv. Antuna Padovanskog u Sesvetskim Selima, a završio u bazilici sv. Antuna Padovanskoga na zagrebačkom Svetom Duhu.

Euharistijsko slavlje predvodio je generalni vikar Zagrebačke nadbiskupije i moderator Nadbiskupskog duhovnog stola mons. Tomislav Subotičanec u zajedništvu s drugim svećenicima, među kojima je bio i provincijal Hrvatske provincije svetog Jeronima franjevaca konventualaca. Mons. Subotičanec na početku mise je pozdravio sve prisutne i prenio pozdrave zagrebačkog nadbiskupa Dražena Kutleše.

U homiliji je, osvrćući se na naviješteno Evanđelje (Mk 12, 38-44), potaknuo je mlade da sve što vide, svakog koga susretnu tijekom svoga hoda gledaju Isusovom ljubavlju, ali i da promatraju sebe istim tim očima. “Naposljetku, ono što vidite, svjedočite hrabro, odvažno i smjelo poput sv. Antuna”, poručio je mladima mons. Subotičanec.

Nakon mise mladi su krenuli pješice prema svom odredištu − bazilici sv. Antuna Padovanskog na Svetom Duhu. Putem su se zaustavili u Franjevačkom samostanu Hercegovačke franjevačke provincije i crkvi Bezgrešnog začeća BDM u Dubravi te na Trgu bana Josipa Jelačića.

Po dolasku na Sveti Duh uslijedilo je slavljenje nakon kojeg se hodočasnicima obratio župnik i rektor bazilike sv. Antuna Padovanskoga fra Ivan Marija Lotar. Na početku je zahvalio prvenstveno Gospodinu na svemu, a potom fra Stjepanu Brčini na organizaciji, redarima, volonterima, policiji te časnim sestrama klarisama iz Mikulića koje su tijekom dana molile za Antunovski hod.

Napose je zahvalio hodočasnicima iz cijele Hrvatske, inozemstva te Bosne i Hercegovine. Zahvalio je ravnatelju Pučke kuhinje fra Vladimiru Vidoviću koji je s volonterima pripremio hranu za sve sudionike.

hkm.hr

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er