EUROPAVIJESTI

Mađarska stoji pri svome: Kažnjen distributer dječje knjige o ‘istospolnoj obitelji’

Mađarske vlasti kaznile su sa 700 eura distributera dječje knjige koja ima sadržaj o ‘istospolnoj obitelji’. Mađarska vlada je donijela zakon o zabrani distribucije knjiga i materijala iz područja LGTB ideologije djeci i maloljetnicima.

Zakon, kojeg je predložila vladajuća stranka Fidesz, usvojen je te će izmijeniti postojeći zakon o pedofiliji. Nakon što je zakon odobren, sva pornografija koja postane dostupna bilo kome mlađem od 18 godina, „kao i sadržaj koji seksualnost prikazuje zbog nje same ili promovira ili prikazuje odstupanja od identiteta spola rođenja ili homoseksualnost“, bit će zabranjena, prenosi rmx.news.

Novčanu kaznu izrekao je Ured vlade županije Pešta – lokalna vlast odgovorna za županiju oko glavnog grada Mađarske, Budimpešte.

Dužnosnik okruga Pešta u glavnom gradu rekao je u utorak komercijalnoj televizijskoj postaji HirTV da je mađarski distributer knjige, Zaklada za dugine obitelji, prekršio pravila o nepoštenim komercijalnim praksama tako što nije jasno naznačio da knjiga “Kakva obitelj!” sadržava je „sadržaj koji odstupa od norme“, piše euronews.com

“Knjiga je bila tu među ostalim dječjim knjigama iz područja bajki i time je počinjen prekršaj”, rekao je povjerenik okruga glavnog grada Richard Tarnai. “Ni na koji način ne možemo znati da ova knjiga govori o obitelji koja se razlikuje od normalne obitelji.”

U objavi na Facebooku u srijedu, Zaklada za dugine obitelji napisala je da su “dugine obitelji sasvim normalne, obične obitelji”, referirajući se na obitelji s LGBT roditeljima.

U Mađarskoj je brak definiran kao zajednica muškarca i žene, te samo heteroseksualni parovi imaju zakonsko pravo posvojiti djecu, a isto je i u Poljskoj. U Hrvatskoj je brak definiran Ustavom kao zajednica muškarca i žene.

www.medjugorje-news.com

Izvor
narod.hr
Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er