BiHEUROPA

Poziv Caritasa BiH na pomoć stanovništvu Ukrajine – evo kako se možete uključiti

Caritas Bosne i Hercegovine pokrenuo je akciju pomoći stanovništvu ratom zahvaćene Ukrajine.

„Tijekom posljednjih desetak godina i do nas u Bosni i Hercegovini, koji smo doživjeli sve moguće strahote rata, stizale su vijesti iz ratom zahvaćenog istočnog dijela Ukrajine.

Brojni dobročinitelji, poglavito iz Europe, slali su svoju humanitarnu pomoć i preko Caritasa kako bi se tijekom minuloga vremena pomoglo čovjeku u nevolji.

U četvrtak, 24. veljače 2022. stigle su nove vijesti kako je sve prostore Ukrajine zahvatio novi rat napadom ruske vojske. Rat nikome nije donio ništa dobro, nego iza sebe ostavlja poginule, ranjene, razaranja obiteljskih domova i infrastrukture, progonstvo i izbjeglištvo i brojne suze u ljudskim očima.

Svi mi u Bosni i Hercegovini osjetili smo i doživjeli sve strahote rata, a do današnjeg dana osjećamo sve njegove posljedice. Nadaleko je poznata širina srca i darežljivost bosanskohercegovačkog čovjeka, a koja i danas poziva i potiče sve nas na nesebično darivanje i pružanje konkretne pomoći stanovništvu ratom zahvaćene Ukrajine.

Tijekom minulih desetljeća, posebno tijekom rata pa sve do današnjeg dana, svi smo osjetili što je Caritas učinio u našoj ovozemaljskoj domovini Bosni i Hercegovini, bez obzira na našu vjersku i nacionalnu pripadnost. Imajmo povjerenje u Caritas i pomozimo bližnjega u nevolji u ratom zahvaćenoj Ukrajini“, navodi se u pozivu Caritasa Bosne i Hercegovine.

U akciju se može uključiti:

Pozivom na jedinstveni broj triju bh operatera 17764  (doniraju se 2,00 KM)

Izravnom uplatom preko Caritasa Bosne i Hercegovine:

Caritas Bosne i Hercegovine
UniCredit Bank d.d. Mostar

KM: Transakcijski račun: 338 320 22007 22429
Devizni račun: IBAN BA39 338 060 48937 86133
SWIFT CODE: UNCRBA 22

Navesti naznaku: Za Ukrajinu!

pomozimo stanovništvu ukrajine

www.medjugorje-news.com

Izvor
KTA

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button