BIJAKOVIĆICRKVAEUROPAMEĐUGORJEVIJESTIVJERA I DUHOVNOST

PRVO ZAJEDNIČKO HODOČAŠĆE HRVATA IZVAN DOMOVINE KRALJICI MIRA U MEĐUGORJE 09-12.05.2024.

PRVO ZAJEDNIČKO HODOČAŠĆE HRVATA IZVAN DOMOVINE KRALJICI MIRA U MEĐUGORJE 09-12.05.2024.

Poštovani,

Nekolicina nas, iz domovine i dijaspore, susrećući se na duhovnim obnovama, došli smo na ideju da organiziramo zajedničko hodočašće Hrvata izvan domovine u Međugorje. Naime, poznato je da Hrvati na Zapadu već dugi niz godina zajedno hodočaste u marijanska svetišta. Posjećuju se međunarodna ali i (među)biskupijska svetišta unutar Njemačke, Austrije, Slovenije.

hodočašće

Obzirom da nas puno, privatno ili organizirano preko naših Hrvatskih katoličkih misija, već hodočasti u Međugorje, došli smo na ideju da našim sunarodnjacima ponudimo zajedničko hodočašće i u našoj domovini. Prednost ovakvog hodočašća je višestruka.

Najprije je to vrlo bogat i intezivan molitveni program koji franjevci u Međugorju organiziraju i nude hodočasnicima već desetljećima. Potom, tu su ispovjednici koji uvijek stoje na raspolaganju za sakramenat ispovijedi. Nadalje, tu je Podbrdo, mjesto molitve Gospine krunice, te Križevac sa svojim križnim putem, kao mjesto naše pokore.

Uz takav redoviti molitveni program, organizirali smo i dodatne duhovne sadržaje tijekom petka i subote. Voditelji će biti naši svećenici i laici. Želimo obraditi i svima približiti teme koje nas posebno zanimaju jer nam donose potrebno svjetlo i hranu našim dušama.

Osim toga, razlog zašto želimo zajedno hodočastiti u Međugorje, jest i taj što nas na Zapadu povezuju slični ciljevi i zajednički izazovi koji su svojstveni svima nama koji živimo izvan svoje stare domovine. Osjećamo veliku potrebu da se susrećemo, povezujemo, razmjenjujemo iskustva, tražimo izlaze i tako ohrabreni i udruženi, mognemo radosno ići naprijed, rješavajući probleme na koje nužno nailazimo.

Termin našeg prvog zajedničkog hodočašća u Međugorje je Spasovski vikend, 09-12.05.2024. Svjesni smo da ovaj termin ne odgovara jednako svima, iz tog razloga ćemo iduće godine potražiti datum koji bi bio prihvatljiviji većini. Sve detalje možete naći na plakatu kojeg Vam dostavljamo.

Sve Vas koji možete pozivamo da nam se pridružite. Radujemo se Vašem dolasku i zajedničkoj duhovnoj obnovi u domovini.

Organizacijski odbor:

P Mato Anić, ravnatelj RM BiH, koordinator hodočašća

Ivan Martić, inicijator hodočašća

Anđelka Knezović Svetec, odgovorna za Njemačku

Piljo Zečević, odgovoran za Austriju

Marina Zovko, koordinator organizacije puta

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er