BiHCRKVA

Samostanska zajednica Školskih sestara franjevki oprostila se od mons. Željka Majića

Samostanska zajednica Školskih sestara franjevki se u subotu, 20. siječnja u samostanu sv. Franje u Bijelom Polju oprostila od dugogodišnjeg duhovnika novoimenovanog banjolučkog biskupa Željka Majića, objavljeno je na stranici Školskih sestara franjevki Krista Kralja Provincije Svete Obitelji.

Don Željko je od 2013., nakon smrti svoga strica don Srećka Majića, dragovoljno preuzeo službu duhovnika zajednice sestara u Bijelom Polju, svakodnevno dolazeći slaviti misu.

I ovom prigodom don Željko je u samostanskoj kapeli slavio misu, na kojoj su, osim samostanske zajednice, sudjelovale i provincijska predstojnica s. Franka Bagarić i provincijska savjetnica s. Zdravka Grgić.

Na kraju mise s. Franka u ime svih sestara zahvalila je don Željku za punih deset godina duhovnog zajedništva. „Samo Vama je znano koliko ste i kako u svojim svakodnevnim planovima i obvezama stavljali naše potrebe ispred osobnih potreba, u zgodno i nezgodno vrijeme. Hvala što ni u jednom trenutku nismo osjećale da smo vam ‘teret’, već ste uvijek isticali, da je i za Vas milost i blagoslov svakodnevno slaviti misu s nama. Hvala za trajni osjećaj da u Vama imamo oca, prijatelja i brata“, istaknula je s. Franka.

Nakon završetka euharistijskog slavlja zajedništvo je nastavljeno u samostanskoj blagovaonici gdje su se sestre uz pjesmu i pokoju suzu, koja se nije mogla sakriti, oprostile od svog duhovnika i poželjele mu obilje Božjeg blagoslova u novoj pastirskoj službi.

IKA

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er